Eskil Pedersen, leder av AUF, mener denne dagen først og fremst handler om de 77 uskyldige, fantastiske personene som har blitt drept, sier han.

- Èn person er ansvarlig

AUF-leder Eskil Pedersen er lettet og tilfreds etter at Anders Behring Breivik har fått sin dom.

– I dag får han dommen, og vi blir minnet om at det er én person som er ansvarlig for dette. Samtidig handler denne dagen først og fremst om de 77 uskyldige, fantastiske personene som har blitt drept, sier han.

– Jeg er veldig lettet, glad og er veldig tilfreds med at han får denne forvaringsdommen og at han får sin straff. Jeg er glad for at vi nå får satt punktum, og jeg ser at denne dommen er i tråd med det de etterlatte og ofrene ønsker, sier han.

Han ønsker i likhet med mange andre å slippe en anke i denne saken.

– Det er viktig å sette et punktum og få avsluttet denne saken i dag. Slik jeg kan lese det, er det stor oppslutning om den avgjørelsen som er tatt. Men vi får vente og se, jeg vil berolige alle som er bekymret for en anke med at det ikke blir noen reprise av rettssaken. Den er vi ferdig med i dag, sier Pedersen.

Pedersen har nettopp fått høre en lang oppramsing av navnene på alle de som ble drept og beskrivelser av hvordan hvert enkelt offer ble drept på Utøya.

– Dette var et politisk attentat. En mann forsøkte å utrydde en AUF-generasjon, og han rammet oss hardt, men klarte ikke å beseire oss, sier han.