En av de fire som er testet på Ullevål sykehus, har fått påvist koronasmitte

En av de fire ansatte ved Ullevål sykehus som ble testet, har nå fått påvist koronasmitte. Dermed er to ansatte ved sykehuset smittet.

Saken oppdateres

Det bekrefter sykehuset lørdag formiddag.

– Vi arbeider videre med ivaretakelse av pasienter og ansatte og nødvendige avklaringer i forbindelse med de positivt testede ansatte. Vi fortsetter arbeidet med å ringe opp pasienter som har hatt kontakt med de positivt testede ansatte, skriver sykehuset på Twitter.

Deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt som følge av at to ansatte er smittet av koronaviruset.

Det er poliklinikken på øyeavdelingen som lørdag er blitt stengt, opplyser sykehuset til Aftenposten.

 

Fredag kveld ble det kjent at en ansatt ved øyeavdelingen, som nylig hadde vært på ferie i Nord-Italia, hadde testet positivt. Fire andre ansatte på avdelingen hadde symptomer og ble testet.

Det er en av disse fire som nå har testet positivt på koronaviruset. Ullevål sykehus opplyser til NRK at det er en nær kollega av den første smittede. De tre andre testet negativt, opplyser sykehuset.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Var på jobb i to dager

Den første ansatte som fikk påvist smitte, var på jobb mandag og tirsdag, opplyste administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth for Oslo universitetssykehus på en pressekonferanse fredag kveld.

Den første smittede er en lege ved øyeavdelingen, ifølge Aftenposten. Det ville imidlertid Bjørnbeth ikke bekrefte under pressekonferansen.

To smittede ansatte medfører «et stort arbeid for å informere pasienter og ansatte med tanke på smitteoppsporing», ifølge sykehuset.

Beredskap

I forbindelse med smitten har Ullevål sykehus iverksatt såkalt grønn beredskap.

– Grunnen til det er at vi trenger å omdisponere ressurser og personell for å drive informasjon og oppsporing av pasienter som har vært på øyeavdelingen mandag og tirsdag denne uka, sa Bjørnbeth fredag kveld.

Pasienter som har vært innom øyeavdelingen, kan ringe 22 11 90 00 for mer informasjon, opplyser sykehuset. Telefonlinjen er åpen hele dagen.

– Alvorlig

Sykehuset sa fredag at de har full oversikt over antall pasienter som har vært i kontakt med seksjonen der den første smittede ansatte jobber.

– Med både pasienter og ansatte skal det være snakk om noen hundre personer som vedkommende har vært i kontakt med, sa Bjørnbeth fredag med henvisning til den første smittede.

Når det gjelder videre oppfølging av disse, opplyste han at de vil følge Folkehelseinstituttets regler for hjemmeisolering og karantene.

– Vi tar denne situasjonen veldig alvorlig, setter krisestab og går i grønn beredskap for å håndtere dette, sa sykehusdirektøren.

Det er nå påvist totalt sju tilfeller av koronaviruset i Norge. (NTB)

Les også: Vi må beholde roen

Fakta om koronasmittede i Norge

* Lørdag 29. februar: Nok en ansatt ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Dermed er to ansatte ved sykehuset smittet av koronaviruset. Sykehuset arbeider med å spore opp pasienter som har vært i kontakt med de smittede ansatte.

* Fredag 28. februar: Ullevål sykehus bekrefter at en av deres ansatte, som nylig var på ferie i et høyrisikoområde i Nord-Italia, har fått påvist koronaviruset. Vedkommende, som er ansatt ved øyeavdelingen, befinner seg nå i hjemmekarantene.

* Fredag 28. februar: Bergen kommune opplyser at en person bosatt i Bergen har fått påvist koronaviruset etter å ha vært på reise i Nord-Italia. Personen er isolert i egen bolig.

* Torsdag 27. februar: Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter at tre personer har fått påvist koronaviruset, men ingen av dem skal være alvorlig syke. To av dem er bosatt i Oslo og har tilknytning til utbruddet i Italia, mens den tredje er bosatt i Bærum og har tilknytning til utbruddet i Iran.

* Onsdag 26. februar: En kvinne bosatt i Tromsø som nylig hadde kommet hjem fra Kina, testet positivt for koronaviruset og holdes i hjemmekarantene. Kvinnen er ikke syk, opplyser FHI.

* Onsdag 26. februar: En mannlig norsk student bosatt i Firenze i Italia, testet positivt på viruset. Han er innlagt på et lokalt sykehus med milde symptomer.