Innenriks

Eldre refser ung arbeidsmoral

Fire av ti over 50 år mener at unge har lav arbeidsmoral, viser en ny undersøkelse.

Kravstore og med dårlig arbeidsmoral. Det er dommen de eldste av oss feller overfor ungdommen.

  • Seks av ti, altså 60 prosent, synes at de unge på vei inn i arbeidslivet stiller for store krav.
  • Nesten fire av ti, eller 38 prosent, mener at yngre arbeidstakere har dårlig arbeidsmoral.

Dette vise en fersk undersøkelse som ManpowerGroup har gjennomført blant 1.000 personer i mars 2015 i samarbeid med Opinion.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Ambisiøse

– Unge arbeidstakere i dag er svært ambisiøse og har sterkt fokus på karrieremuligheter og kompetanseutvikling. Jo yngre arbeidstakerne er, desto viktigere er disse kriteriene. I dag er de færreste så lenge i samme jobb at de rekker å få gullklokka. Ledere må lære den nye generasjonen å kjenne og legge til rette for både faglig og personlig utvikling, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup.

Ragnhild Molstad har i mange år jobbet med rekruttering og headhunting. Nå jobber hun mest med mennesker som er blitt rammet av nedbemanning.

– Det er for sterkt å påstå at unge generelt har dårlig arbeidsmoral, men de kan være litt bortskjemte, og vant med å få ting tilrettelagt. Eldre arbeidstakere gjør jobben ferdig, mens yngre venter til neste dag, sier hun.

Når nyutdannede kommer inn i jobb, forventer de ofte samme læringskurve som i studiene, mener Molstad.

– De har krav til fortsatt læring, og det skal helst være en bratt læringskurve. De vil lære like mye på jobb som i studietiden, og det er det ofte krevende å få til for en arbeidsgiver, sier hun.

Inger Lise Blyverket, leder for arbeidslivspolitikk i hovedorganisasjonen Virke, synes ikke de unge har dårlig arbeidsmoral.

– Jeg tror ikke det er dårligere arbeidsmoral blant unge enn blant eldre arbeidstakere. Først og fremst er vel dette et uttrykk for at arbeidslivet endrer seg. Ny teknologi har gitt oss muligheter til å være tilgjengelige og kunne arbeide uten at vi sitter på kontoret eller i møter, sier Blyverket.

– Det denne undersøkelsen nok gjenspeiler, er at unge som kommer inn i arbeidslivet har forventninger til meningsfulle arbeidsoppgaver, at de får lov til å utvikle seg og får tydelige tilbakemeldinger på det de gjør. Mange i gruppen som er spurt, altså de over 50, har sannsynligvis ledererfaring. Det kan hende at mange av disse har opplevd at deres lederstil ikke lenger strekker til i møte med en ny generasjon arbeidstakere, sier Blyverket.

LES OGSÅ: Si ifra om vold

Ikke enig

Samfunnsdebattant, skribent og tidligere kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen kjenner seg ikke igjen i at de unge har dårlig arbeidsmoral.

– Det er jeg ikke enig i. Jeg synes det er dårlig arbeidsmoral blant dem som er på min alder, jeg. Jeg er imponert over de unge jeg kjenner. De har et alvor over seg, over at de må ha gode eksamener og gode skoler, sier hun.

Mer fra Dagsavisen