Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune. Ektemannen er nå siktet for drap.

Ektemann siktet for drap

SIKTET: Politiet har ikke funnet noen andre grunner til at tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (36) skal ha forsvunnet enn at hun må ha blitt utsatt for noe kriminelt. Ektemannen er nå siktet for drap.

– Det er omstendigheter i saken som tilsier at det ikke er snakk om en ulykke. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen hennes, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

 

Siktet mandag kveld

Den 34 år gamle mannen ble formelt siktet for drap mandag kveld, og tirsdag holdt politiet i Rogaland pressekonferanse for å orientere om sakens utvikling.

Etter over en uke med omfattende leteaksjoner etter den tyske kvinnen, konkluderte politiet med at de står overfor en drapssak. Strid mellom mannens vitneforklaringer og tekniske funn ligger til grunn for siktelsen.

– Vi er tidlig i etterforskningen så jeg vil ikke gå nærmere inn på hvilke tekniske undersøkelser det dreier seg om. Vi jobber systematisk med å blant annet ta prøver og få svar på disse. Dette pågår ennå, både å undersøke og å sende inn for å få prøvesvar, sier Nord-Varhaug.

Sett ved ferjekai

Mannen er siktet for forsettlig drap på ektefellen og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett onsdag ettermiddag.

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun skal sist ha blitt sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Etter at tobarnsmoren ble meldt savnet, har det pågått omfattende leting både på land og i vannet etter henne. Kvinnen er ikke funnet.

– Vi prøver å klarlegge om hun kan ha vært på ferjekaia. Vi prøver å få bekreftet eller avkreftet om hun var med ferja 23.30, sier Nord-Varhaug til NTB.

– Kan dere si hvem som skal ha sett henne på kaia?

– Nei, sier Nord-Varhaug, som heller ikke vil gå inn på hva som er den siste sikre observasjonen politiet har av den savnede.

 

Flyttet til Norge

Ekteparet flyttet til Norge fra Tyskland for om lag fem år siden og bosatte seg i Forsand i Rogaland med sine to barn. Politiet har vært i kontakt med kvinnens familie for å høre om hun kan ha reist noe sted frivillig.

– Vi ble kjent med at Agnes ble meldt savnet for halvannen uke siden og har siden fulgt hennes bevegelser. Vi finner det lite sannsynlig at hun har reist fra Forsand frivillig, at hun har reist eller at hun tatt sitt eget liv. Slik saken står mener vi hun er utsatt for noe kriminelt, sa Nord-Varhaug da hun redegjorde for politiets oppfatning av saken.

Mannen var i et vitneavhør hos lensmannen i Strand og Forsand mandag kveld da han ble konfrontert med siktelsen. Han har avvist beskyldningene og vil, ifølge forsvarer Ørjan Espeland motsette seg varetekt.

Barna er tatt hånd om av barnevernet etter at faren ble pågrepet og siktet.