Innenriks

– Du går i kø på visning, og får nesten ikke snudd deg

Visninger sentralt i Oslo er så proppfulle at du nærmest må stå i kø på vei inn, sier førstegangskjøper.

Etter et tosifret antall visninger og en håndfull budrunder endte Martine Melård (26) til slutt opp med drømmeleiligheten på Vålerenga i Oslo. Hun vant budrunden denne uka.

– Pappa sa den gikk «en halv milliard» over takst. Det stemmer ikke helt, men den gikk en del over takst, sier hun og ler.

Les også: Spekulantenes jaktmarker

– Får nesten ikke snudd seg

Med et enormt press i boligmarkedet i Oslo om dagen, særlig på små boliger i indre Oslo by, er det å dra på visning etter visning en stor prøvelse.

– Det er masete. I min prisklasse er det knøttsmå leiligheter med veldig mange mennesker på visning. Du går i kø, og får nesten ikke snudd deg for å komme deg ut igjen. Jeg var blant annet på en visning på Sagene på 30 kvadrat. Der var det mange på min alder som hadde med seg en eller to foreldre.

Martine skulle ha en leilighet sentralt i Oslo. Selv om hun har stødig inntekt, trengte også hun hjelp fra foreldrene for å sikre seg lån i banken. Selv om hun betaler selv, måtte foreldrene stille som medlånere.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Kjøper før visning

– Jeg fikk klart svar fra banken om at jeg ikke kunne få et så stort lån helt alene, sier hun.

Og det aller mest slitsomme under boligjakten? Folk som kjøper leiligheter før visning.

– Det er det verste som finnes. Men jeg prøvde å kuppe leiligheten jeg kjøpte jeg også fordi jeg var så oppgitt over alle leilighetene som blei solgt før visning. Jeg lyktes ikke med det, sier hun og ler.

Les også: Vil ha mer skatt og regulering på bolig

Mer fra Dagsavisen