Stig-Ove Sandnes er daglig leder i Vålerenga Fotball. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Dropper 
«magisk 
plaster»

ALTERNATIV MEDISIN: Vålerenga avslutter samarbeidet med det kontroversielle plasteret Lifewave etter massivt press.

«Etter at Vålerenga Fotball la ut informasjon om samarbeidet med Lifewave, har det kommet en massiv storm de siste dagene», skriver Vålerenga Fotball på sine hjemmesider.

Som Dagsavisen skrev tirsdag begynte Vålerenga Fotball et samarbeid med det kontroversielle «energiplasteret» Lifewave. Plasteret påstår å ha en rekke helseeffekter, blant annet umiddelbar smertefrihet, «dramatiske anti-aldringseffekter», redusert betennelse og bedre søvn. Men påstandene var ikke uten kontroverser.

Plasteret hevder å være en avansert form for lysbehandling, og skriver følgende om sitt eget produkt:

«Patchene inneholder organiske krystaller som ved stimulering av kroppsvarme reflekterer lys i infrarødbåndet og det synlige båndet».

- Ulovlig markedsføring, var konklusjonen fra Statens legemiddelverk. Forbrukerombud Gry Nergård var også svært kritisk.

I tillegg blir plasteret kritisert for å drive med såkalt multi-level marketing, som er i slekt med pyramidespill.

Siden Dagsavisen omtalte saken har også Dagbladet og bloggere omtalt samarbeidet. I tillegg har det vært mange reaksjoner mot samarbeidet på sosiale medier. Nå avslutter altså Vålerenga samarbeidet med Lifewave.

«I ettertid viser det seg at både forbrukerombudet og legemiddelverket har krasse motforestillinger til dette produktet, og da har Vålerenga Fotball valgt å avslutte samarbeidet med Lifewave», skriver klubben på sine hjemmesider.

- Det har aldri vært vår mening å skulle lage noe støy med dette, og da trekker vi oss naturlig ut. Så får de offentlige instanser følge opp dette videre, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball til vif-fotball.no.

stian.fyen@dagsavisen.no