Statsminister Erna Solberg skal ha mottatt drapstrusler. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Drapstrusler mot Erna

TRUSLER: Mannen skal ha sendt Erna Solberg brev som inneholdt sprøyter. Nå er han siktet for drapstrusler mot statsministeren.

Mannen ble pågrepet mandag, melder TV 2.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet mannen for brudd på straffelovens paragraf 99, som omfatter trusler mot myndighetspersoner, og har en strafferamme på 15 år.

PST ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, men ifølge TV 2 har mannen sendt flere brev til statsministeren og noen statsråder i perioden fra før jul i fjor til ganske nylig. Han skal også tidligere ha blitt pågrepet på grunn av trusler.

Åpne dører

Den siktede har fått oppnevnt advokat Erlend Liaklev som forsvarer, skriver Dagbladet.

– Jeg har ennå ikke konferert med min klient, men truslene skal være framsatt i brevs form, sier forsvareren.

Mannen i 20-årene blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag. Fengslingsmøtet startet klokka 15, og forsvareren la ned krav om lukkede dører. Dette ble imidlertid avvist av retten, ifølge Dagbladet.

Kommenterer ikke

Statsministerens kontor (SMK) ønsker overfor NTB ikke å kommentere saken og viser til at det er PST som uttaler seg om statsministerens sikkerhet.

I 2003 – da Erna Solberg var kommunal- og regionalminister – fikk hun livvakt etter å ha mottatt drapstrusler fra en asylsøker som mente hun var ansvarlig for utvisningsvedtaket hans.

I 2010 ble mulla Krekar dømt for å ha drapstruet Solberg. (NTB)