Dette skjedde natt til skjærtorsdag

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til skjærtorsdag 18. april.

17-åring til sykehus

En 17 år gammel mopedist er fløyet til sykehus med luftambulanse etter kollisjon med en russebil i Askim onsdag kveld.

Øst politidistrikt fikk melding om hendelsen i Sagveien i Askim klokken 22.59 onsdag kveld.

– To mopedister kom inn i et kryss, og så skal de formelt ikke ha overholdt vikeplikten. Den ene mopedisten rakk å kjøre ut foran russebilen, mens den andre rakk det ikke. Russebilen klarte ikke stoppe, sier operasjonsleder Kristian Loraas til NTB ved 9-tiden torsdag.

Mopedisten ble fløyet til Kalnes sykehus med blant annet smerter i armen. Skadeomfanget utover dette er ukjent.

Politiet opplyser til Smaalenene at de ikke er kjent med hvor stor farten var.

– Føreren av russebilen blåste til null i promille, sa operasjonslederen rundt midnatt.

 

 

To til sykehus etter båt på land

To personer ble sendt til sykehus for sjekk etter at en mindre båt grunnstøtte ved øya Tørfest i Vestfold natt til torsdag.

Personene var oppegående da redningshelikoptret fraktet dem til Tønsberg sykehus, opplyser politiet. Det ble satt i gang søk etter personene. De kjørte en mindre båt.

29 døde etter Madeira-ulykke

Dødstallet har steget til 29 etter at en buss kjørte av veien og veltet ned en bratt skråning på Madeira onsdag. Samtlige var tyske turister, ifølge en tysk regjeringstalsmann.

– Jeg vil uttrykke sorgen og solidariteten det portugisiske folket føler med familiene til ofrene, sier Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa.

Mats Zuccarello (nummer 36 helt til venstre) feirer Roope Hintz' første mål i kampen mot Nashville Predators sammen med Tyler Seguin (midten) og John Klingberg (til høyre).
Foto: Foto: AP / NTB scanpix
Foto: NTB Scanpix

Zuccarello-mål

Mats Zuccarello scoret ett av målene da Dallas Stars vant 5-1 mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet. Det står 2-2 i best av 7-serien.

Stars hadde tapt de to foregående kampene mot Predators, men onsdag fant Zuccarello og lagkameratene en viktig nøkkel til scoringer.

Dallas-lagets overtallsspill hadde vært diskutert heftig i forkant av kampen, men i den fjerde sluttspillkampen satt det for alvor. Vertene scoret fire mål i løpet av de 14 første minuttene av kampen, og tre av dem var scoringer i overtall.

Det fjerde målet var signert Mats Zuccarello, som scoret på pasning fra svensken John Klingberg. Da måtte også Predators-keeper Pekka Rinne gi seg for kvelden etter å ha sluppet inn fire av åtte skudd.

Før Zuccarello hadde Roope Hintz, Aleksandr Radulov og Andrew Cogliano scoret for vertene.

Trener-ros

Zuccarello har hatt en litt trøblete innledning på Stars-karrieren på grunn av en skade, men det er ikke lett å se i poengprotokollen.

Nordmannen har levert fire mål og to assists på de seks kampene han har spilt for sitt nye lag.

– Jeg tror han har ytterligere et nivå inne. Det er første gang på to måneder han har spilt fire kamper på rad. La ham komme inn i en rytme og få hockeybeina i gang. Vi snakker om en fyr som knapt har gjort noe som helst i to måneder, og allerede produserer han som dette, sa Stars-trener Jim Montgomery etter onsdagens kamp.

Trøstemål

Også i midtperioden ble det scoring for Stars, og da var kampen punktert. Halvveis i perioden økte Hintz til 5-0 med sin annen scoring for kvelden.

Roman Josi reduserte for Predators i tredje periode, men det ble bare et trøstemål.

Neste kamp mellom lagene spilles i Nashville lørdag.

– Vi må fortsette å bli bedre. De kommer til å være bedre (lørdag), så vi må være bedre også. Nå handler det om å vinne to av tre, og det er trolig det jevneste oppgjøret av alle i første runde, vurderer Stars-trener Montgomery. (NTB)