F.v. Siv Jensen, Erna Solberg og Trine Skei Grande

Det vanskeligste gjenstår i «slitsomme» forhandlinger

Det sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Forhandlingene er noe av det mest slitsomme jeg har vært med på. Det er veldig intens jobbing. Vi beveger oss framover, men det ville vært veldig vanskelig om vi ikke hadde så mye enighet fra før å bygge på, sier Trine Skei Grande til NTB.

Etter ni lange dager på Hotel Jeløy Radio utenfor Moss har partilederne og nestlederne fra Høyre, Frp og Venstre vært gjennom «alle store saker» i to omganger. Tirsdag fortsatte forhandlingene uten statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, som svingte innom NHOs årskonferanse før hun satte kursen mot USA og et møte med president Donald Trump onsdag. Samme dag skal Frp-leder Siv Jensen stille i åpen høring om SSB-saken på Stortinget.

Det vanskelige gjenstår

Grande varsler at det ligger an til harde tak når alle tre partilederne møtes igjen torsdag – selv om det ikke er planlagt noe opphold så lenge nestlederne holder koken i Solbergs og Jensens fravær.

– Nå gjenstår alle de vanskelige og store tingene. Uten å gå i detalj, tror jeg ingen trenger å være overrasket over hvilke tema det er snakk om, sa Venstre-lederen på vei inn til NHOs årsmiddag tirsdag kveld.

Tema som asyl- og innvandringspolitikk, avgifter knyttet til det grønne skiftet og den totale pengebruken ble framhevet som mulige snublesteiner i forkant av forhandlingene.

Eiendomsskatt

I tillegg har eiendomsskatten seilt opp som et hett tema, ifølge Aftenposten.

Sett med Frp-øyne er det en «usosial skatt som rammer uavhengig av betalingsevne». Venstre er på sin side sterk motstander av å frata kommunene muligheten til å innkreve eiendomsskatt. En kilde avisen har snakket med, betegner uenigheten som vanskelig og uløst.

(NTB)