Innenriks

- Desperat av Frp om barn

INTEGRERING: SV-leder Audun Lysbakken vil gi statsåd Solveig Horne (Frp) et godt råd: - Ikke lytt til Carl I. Hagens rare forslag, og se deg selv i speilet.

- Frp fører en svært integreringsfiendtlig politikk. De betaler innvandrerkvinner for å være hjemme gjennom å øke kontantstøtten, og samtidig kutter de i barnehage, sier Lysbakken.

- Ikke Fantorang-tvang

Frp-veteran Carl I. Hagens forslag om integreringsetat og norskplikt i hjemmet har vakt mange reaksjoner fra politisk hold. Mens Frp-nestleder Per Sandberg og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) er positivt innstilt til forslaget, advarer SV regjeringen mot å ta Hagen på alvor.

- Dette er Frp på sitt mest desperate. Det er tydelig at de prøver å skape et inntrykk av at Frp er de eneste som bryr seg om at barn lærer norsk. Faktum er at mange av tiltakene Carl I. Hagen foreslår, driver stat og kommune med i dag. Det de ikke driver med, og ikke bør drive med, er å tvinge barn til å se Fantorangen, sier Lysbakken.

- Stemt ned av Frp

Nestleder i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre Andreas Halse (Ap) mener ikke byen trenger flere byråkrater for å få bedre norskkunnskaper blant tospråklige barn. Han mener det er viktigere å styrke de etatene som allerede jobber for bedre integrering, enn å opprette en ny etat.

- Det som virker, er bedre kvalitet i barnehagen: Flere ansatte, som også kan bedre rekrutteringen til barnehagene. Det vi ser at når de som jobber i barnehagen oppnår dialog med foreldrene om hva barnehagen er, så ønsker foreldrene at barna skal gå i barnehagen. Derfor synes jeg det er ganske sentralt i denne debatten at Frp har stemt ned alle forslag om å styrke barnehagene lokalt, sier Halse.

Han minner samtidig om at opp mot 98 prosent av femåringene i Oslo går i barnehage.

sofie.prestegard@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen