Tibets åndelige leder, Dalai Lama, i hyggelig samtale med Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland, under Lamas forrige Norgesbesøk. FOTO: NTB SCANPIX

Dalai Lama til Norge igjen

NYTT BESØK: Dalai Lama har takket ja til å delta på et debattmøte i Trondheim 9. februar.

– Dalai Lama er selve personifikasjonen av verdiene til ISFiT – dialog på tvers av landegrenser og religionsmotsetninger, og som løsning i stedet for vold, sier festivalsjef Marius Jones.

Det vekket stor debatt da regjeringen valgte å ikke møte Dalai Lama da han sist besøkte Norge i mai. Lederen for Tibets eksilregjering Lobsang Sangay er blant dem som kritiserte avgjørelsen.

Venstre-leder Trine Skei Grande inviterte Dalai Lama til festivalen, som han også besøkte i 1994, skriver Aftenposten. Hun er glad for at han har takket ja.

– Så utrolig tøft! Det er veldig hyggelig at han prioriterer Norge så høyt. Og det er ekstra hyggelig at jeg fikk æren av å overlevere invitasjonen, sier hun til avisen.

Festivalen arrangeres annethvert år og samler over 450 studenter fra mange land.

Dalai Lama er den fremste åndelige lederen i den største av de tibetanskbuddhistiske retningene. Alle Dalai Lamaer er ifølge tibetansk buddhisme inkarnasjoner av bodhisattvaen Chenresi.