Innenriks

Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep

Dagbladet, Din Side og Seher.no var stengt i flere timer etter at en artikkel med grove, falske utsagn ble publisert. Den mulige hackingen er politianmeldt.

De tre nettstedene, som alle er eid av mediekonsernet Aller Media, ble tatt ned i 18-tiden torsdag.

– Vi jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd. Sidene våre er stengt av oss, sa Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen til Medier24 , som først omtalte saken.

Oslo  20190119.
Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen under Dagbladets 150-årsfeiring i Oslo lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Rundt klokka 21.15 var nettstedene oppe igjen. Dagbladet skriver at en IP-adresse er blitt overlevert til politiet i Oslo.

– Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Aller Medias konsernsjef Dag B. Sørsdahl til avisen.

Bakgrunnen var at en artikkel med støtende tekstinnhold ble lagt ut på Dagbladet.no. Saken hadde forsidehenvisningen «BMW-er ribbes over hele Østlandet». Men når man klikket seg inn på den, hadde den tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren på ett av Norges mest leste nettsteder, sier statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor.

Mer fra Dagsavisen