Cecilie Myrseth foreslått som kvinnepolitisk leder

Troms Ap har ikke tenkt å la søringene kjempe alene om vervet som kvinnepolitisk leder. Eller nestleder.

– Får vi ikke nestleder fra Nord-Norge er det helt naturlig at Cecilie Myrseth fra Troms blir kvinnepolitisk leder i Arbeiderpartiet, sier fylkesnestleder Kari-Anne Opsal i Troms Ap til Dagsavisen. 

Mandag ble det kjent at Anniken Huitfeldt gir seg som leder av Aps kvinnenettverk, en posisjon som blant annet innebærer plass i Aps sentralstyre. Onsdag brakte Dagsavisen nyheten om at både Anette Trettebergstuen og Maria Karine Aasen-Svensrud ble foreslått som nye kvinnepolitiske ledere i partiet. 

Les også: Ap mot sitt dårligste kommunevalg noen sinne

– Helst nestleder

Men Troms Ap har altså et annet forslag, nemlig stortingsrepresentant og fylkesleder Cecilie Myrseth. I hvert fall om Nord-Norge ikke får nestledervervet i partiet.

– Vi i Aps nordligste fylker vil primært ha Bjørnar Skjæran som nestleder i Ap, dersom det blir to nestledere. Blir det ikke slik, ser vi det som helt naturlig at Nord-Norge blir representert i Ap-toppen gjennom Myrseth som kvinnepolitisk leder, sier fylkesnestleder Kari-Anne Opsal til Dagsavisen. 

Les også Hege Ulsteins kommentar: –  Støre må se LoVeSe som en mulighet, ikke noe problem

– Lagbygger

– Cecilie Myrseth er psykolog og en god lagbygger, sier Opsal videre.

Og det trenger Ap nå? spør Dagsavisen.

– Ja, det er alltid bra å ha med en som kan bygge broer, sier Opsal. 

Hun påpeker også at Myrseth bidro under håndteringen av den såkalte Ingebrigtsen-saken, der Roger Ingebrigtsen trekte seg som statssekretær etter at det ble kjent at han hadde hatt et forhold til en 17 år gammel jente. Måten Myrseth gjorde det på gjør henne egnet i denne posisjonen, mener Opsal. 

Les også: Helse Sør-Øst mener det er «urealistisk» og «umulig» å bygge ut Aker mens man utreder Ullevål (D+) 

Trettebergstuen foreslått

I Dagsavisen onsdag lanserte det nye Innlandet Ap Anette Trettebergstuen som ny kvinnepolitisk leder. Innlandet Ap har 37 delegater på landsmøtet. 

– Vi har en meget god kandidat til dette vervet, Anette Trettebergstuen, sa Anita Ihle Steen, som er leder i Innlandet Ap, til Dagsavisen da.

– Hyggelig

Medlem av styringsgruppa i kvinnenettverket i Ap, Lise Selnes, syntes også det var et svært godt navn, sidet Trettebergstuen har god erfaring fra likestillingsfeltet. Hun er i dag første nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, som blant annet jobber med likestillingspolitikk. 

– Hyggelig at Innlandet foreslår meg, men nå må valgkomiteen få gjøre jobben sin, svarte Anette Trettebergstuen selv. 

Avgjørelse i april

Vestfold Ap foreslo i samme ringerunde Maria Karine Aasen-Svensrud som ny leder i kvinnenettverket, og fikk støtte fra Telemark Ap. Aasen-Svendsrud sitter i sentralstyret i Arbeiderpartiet, og representerer Ap i Party of European Socialists Women. 

Valgkomiteen har sine første av flere møter torsdag denne uka. Innstillingen de kommer fram til, skal opp til votering på Arbeiderpartiets landsmøte i april.