Nyheter

Carl I. Hagen i beinhard kamp

THRILLER: Mens Frp-sjef Siv Jensen strever med dramatisk fall på meningsmålingene, kjemper Frp-høvding Carl I. Hagen sin egen kamp om sitt politiske liv.

Nominasjonskomiteen vraker Carl I. Hagen som toppkandidat i Oslo. Nå kjemper han en siste kamp om listetoppen før lokalvalget i 2015.

To ganger har nominasjonskomiteen dumpet Frp-høvding Carl I. Hagen ned på tredjeplass på lista. Øverst troner Oslo Frps leder, Camilla Wilhelmsen.

- Carl I. Hagens tid er ute. Det er på tide å slippe til nye krefter, sier Christel Gundelach, bystyrerepresentant for Frp i Oslo, til Dagbladet.

Gir seg ikke

Det kommer ikke til å skje uten kamp. Når nominasjonskomiteens tredje og siste listeforslag skal ut før nominasjonsmøtet 1. desember, skal det være med Carl I. Hagen på topp, mener Carl I. Hagen.

- Jeg har ikke tenkt til å gi meg. Jeg har lyst på mer politisk debatt, slår Hagen fast overfor Dagsavisen.

Hagen ønsker seg et råkjør av en satsing på privatisering og konkurranseutsetting i Oslo og det vil han være pådriver for.

- Er det noe som helst som ikke bør konkurranseutsettes?

- Administrasjon bør være offentlig. Men jeg snur bevisbyrden: Hvis private kan gjøre det, hvorfor skal det offentlige drive med det? Konkurranse er en motor for bedre tjenester, sier Hagen.

- Tusenvis av osloforeldre har gjennom flere måneder protestert mot salget av barnehager. Gjør ikke folks motstand inntrykk?

- Overhode ikke.

Vil gi Siv råd

Frp-nestoren har ikke tenkt til å mobilisere for å vinne nominasjonskampen, men viker ikke unna for å stille benkeforslag om seg selv på topp.

- Jeg har ikke tenkt til å ringe rundt eller noe, jeg tror folk kjenner meg, slår han fast.

Han har ikke tenkt til å ringe Siv Jensen, heller, selv om det klør i fingrene. For da TV2s meningsmåling mandag kveld bare ga Frp en oppslutning på 9,5 prosent, gråt Frp-nestoren.

- Det var fælt. Men jeg skulle ønske at Siv hadde sagt imot Høyre på flere punkter før de la fram sitt budsjettforslag. Senkingen av formuesskatten var helt unødvendig. De burde ikke ha redusert satsen, de burde ha hevet bunnen. Nå ga de Arbeiderpartiet og resten av opposisjonen tre milliarder kroner helt gratis, mener Hagen.

irene.halvorsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen