BT: Idar Vollvik løslates av politiet

Idar Vollvik løslates onsdag kveld av politiet etter avhør, opplyser politiadvokat Sigrid Sulland.

Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han har pakket om og skal ha solgt videre som medisinske munnbind. Han ble holdt i arresten over natten på grunn av bevisforspillelsesfare.

Onsdag ettermiddag opplyste politiadvokat Sigrid Sulland at Vollvik vil bli løslatt onsdag kveld.

– Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, sa politiadvokaten ifølge Bergens Tidende

Samtidig er en annen person også siktet i saken. Vedkommende skal jobbe i Vovi AS som er selskapet Idar Vollvik eier og som har stått for innførselen.

– Vedkommende er ikke pågrepet, sier Sulland til Bergensavisen.

Les også: Politiet mener Vollvik endret merking på pakker med munnbind

Etter to dager med avhør av Vollvik sier politiadvokaten at mistanken mot Vollvik er styrket. Det er funnet emballasje til ikke-medisinske munnbind og det er gjort elektroniske beslag som skal underbygge politiets mistanke. Sulland sier at Statens legemiddelverk er koblet inn i saken og skal bidra med å teste munnbindene.

Idar Vollviks forsvarer, advokat Einar Råen, sa til NTB tirsdag kveld at det ikke er noen offentlig myndighet som har anmeldt Vollvik for brudd på lovverket om merking av medisinsk utstyr. Sulland opplyser onsdag at politiet aksjonerte etter at de hadde fått flere uavhengige tips om munnbindene som Vollvik har solgt.

Les også: Berlin gjør munnbind obligatorisk i demonstrasjoner

Legemiddelverket advarer mot bruk av feilmerkede munnbind

Munnbind som er merket fra Vovi AS eller Ludostore, frarådes å brukes. Legemiddelverket bistår politiet i saken mot Idar Vollvik som er pågrepet og siktet for bevisst feilmerking av munnbind ment for medisinsk bruk.

– Dette for å sikre trygg bruk av munnbind. Hvis merkingen ikke samsvarer med produktet, kan det ha en risiko for bruker, sier Petter Alexander Strømme, seniorrådgiver ved Legemiddelverket.

Ifølge BA ligger det på ludostore.no fortsatt ute til salgs munnbind merket IIR2. Der står det at disse er egnet for medisinsk bruk, beregnet for kirurgisk bruk.

Les også: Studie: Munnbind med ventil kan øke smittespredning