Brannvesenet har kontroll på brannen på Stavanger lufthavn

Brannvesenet fikk sent tirsdag kveld kontroll over brannen i parkeringshuset på Sola lufthavn, men etterslokkingen har pågått ut over natten. Flyene går igjen onsdag.

Over åtte timer etter at det ble slått alarm om brannen i parkeringshuset tirsdag ettermiddag, meldte politiet klokka 23.55 om at brannen var under kontroll, skriver Stavanger Aftenblad. Trolig er flere hundre biler ødelagt og parkeringshuset er påført alvorlige skader etter brannen som førte til full nedstengning av flyplassen.

– Brannvesenet fikk kontroll over brannen ved midnatt. Det er fortsatt etterslokking nå. Alt slokkearbeid skjer fra utsiden ettersom det er gitt beskjed om at vi ikke skal gå inn bygget, sier vaktkommandøren ved Rogaland 110-sentral til NTB.

Det har ikke kommet meldinger om at mennesker har blitt skadd i brannen.

Det fem etasjer høye bygget har fått store skader og det har vært fare for at det skal rase sammen. Parkeringshuset skal ha vært bortimot fullt da brannen oppsto. Avinor opplyser til NRK at det er over 3.000 parkeringsplasser i parkeringshuset.

Dimittert

Like før midnatt opplyste politiet at brannvesenet har dimittert mange av sine mannskaper, men både politipatruljer, flere brannbiler og en ambulanse blir på stedet gjennom natten.

– Vi holder en dialog med brannvesen og Avinor om når vi kan åpne veien inn mot flyplassen igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Avinor opplyste sent tirsdag kveld at flytrafikken vil gå som normalt fra Sola fra onsdag morgen, men at det kan oppstå forsinkelser.

Les også:Toves bil tapt i infernoet på Stavanger Lufthavn: – Litt av et sjokk

Brannrobot avbestilt

Brannmannskapene fikk i løpet av kvelden god slokkeeffekt ved å bruke skumvæske.

De hadde problemer med å komme til i parkeringsbygget og startet å rive deler av fasaden på bygget. Brannvesenet rekvirerte også to slokkeroboter som skulle fraktes fra Østlandet. Men da brannen avtok, ble etter hvert robotene avbestilt.

– Avbestillingen er en konsekvens av at brannen har roet seg. Nå er det mer etterslokking vi holder på med. Vi vil være på plass utover hele natten, sier Strøm til NTB ved 22.30-tiden.

Les også:Over 1.000 personer fraktet fra flyplassen etter brannen

Stans i flytrafikken

Det var parkeringshus P1 ved «Kiss and fly»-området på flyplassen som sto i flammer. Avinor opplyser til NRK at det er over 3.000 parkeringsplasser i parkeringshuset, som var bortimot fullt da brannen startet.

Det er Apcoa Parking, tidligere Europark, som drifter parkeringshuset.

Tirsdag ettermiddag stanset Avinor flytrafikken på grunn av at brannmannskapene som er ansatt ved flyplassen, bisto i slokkingsarbeidet. Alle flygningene på flyplassen var kansellert tirsdag kveld.

Ved 21.30-tiden var alle de evakuerte ved Scandic hotell, som ligger like ved p-bygget, og reisende på flyplassen transportert til Atlantic hotell i Stavanger sentrum for innlosjering og registrering.

Les også: – En uverdig kommentar fra en statsminister i en slik situasjon