Marianne Borgen (SV). FOTO: NTB SCANPIX

Borgen på topp

VALG 2015: Oslo SV har talt, og plassert veteranen Marianne Borgen på topp på nominasjonslisten for neste års kommunevalg.

Det endelige listeforslaget er klart, og nå er det opp til nominasjonsmøtet 4. desember å avgjøre hvordan den endelige listen blir.

På de tre øverste plassene står bystyreveteran Marianne Borgen sammen med Siavash Sangtarash og Sunniva Holmås Eidsvoll. Borgen er i dag gruppeleder for Oslo SVs bystyregruppe, og enstemmig innstilt på førsteplass.

- Vi er veldig fornøyd med å ha en sterk, kvinnelig kandidat med mye tyngde i lokalpolitikken som listetopp. Marianne Borgen har vært med å jobbe fram mye spennende politikk i bystyret, og det er vil vi gjerne at hun fortsetter å gjøre, sier Kari Pahle, leder for nominasjonskomiteen.

På andre plass innstiller komiteen på Siavash Sangtarash. Sangtarash er opprinnelig fra Iran, og ankom Norge som flyktning i 2005. Siavash har mye erfaring fra arbeid med integreringspolitikk, og jobber til daglig jobber som pedagogisk leder i en barnehage i Bjerke bydel.

Sunniva Holmås Eidsvoll er innstilt på tredje plass på listen. Eidsvoll sitter i dag i bydelsutvalget i Grünerløkka, og leder oppvekst- og miljøkomiteen. Hun er også Miljøpolitisk leder i SV.

- For oss i komiteen har det vært viktig å få en liste hvor vi finner både fornyelse og erfaring, sier Pahle i en pressemelding fra Oslo SV.

tom.vestreng@dagsavisen.no