Innenriks

Bøhler tar kongepokalen for Ap

DEN NYE GRALEN: Arbeiderpartiet tapte regjeringsmakten, men ble landets største parti. Det skal sangfuglen Jan Bøhler ha noe av æren for.

Arbeiderpartiet er nemlig klart størst i Oslo og holder stand blant annet på grunn av eksepsjonell framgang i Groruddalen.

- Groruddalsatsingen har bidratt til eksepsjonelt gode resultater i Oslo. Folk i Groruddalen vil ha positiv integrering og fortsette Groruddalsatsingen , sier Jan Bøhler, leder for Oslo Ap.

Noe av det en husker best fra årets valgkamp er Bøhlers musikalske hyllest til Groruddalen. Sangen med strofer som:"Groruddalen du gjør meg vill og galen", har gitt Ap-politikeren ekstra oppmerksomhet i valgkampens innspurt.

Fram 10 prosent

I Jan Bøhlers valgkrets alene, Gran Skole, har Ap gått fram 10,5 prosent til 58,6 prosent.

- Det er tydelig at Groruddalen skiller seg ut fra det generelle valgresultatet, og drar Ap i riktig retning både i byen og i landet. Jeg håper alle nå vil se på Groruddalen med nye positivite øyne i framtida, sier Bøhler.

LES OGSÅ: Kongen av Grorddalen

I tillegg går Ap godt fram i nabokretsen Lindeberg 3,9 prosent og Stovner, med hele 7,5 prosent. Ap går også sterkt fram i valgkretsene Haugerudhallen, Stig skole, Tokerud og Ammerud.

- Det er oppmuntrende at velgerne anerkjenner det arbeidet vi sammen gjør for samholdet i Groruddalen. Jeg er glad for at vi har fått satt dalen på dagsorden i denne valgkampen og at vi får støtte for en fortsatt satsning på bydelen, avslutter han.

Klar for opposisjon

Nasjonalt viser foreløpige resultater at Arbeiderpartiet får 55 mandater på Stortinget, med en oppslutning på 30,8 prosent. Med det mister partiet 9 mandater. De er fortsatt landets største parti, fulgt av Høyre på 26,9 prosent.

SE flere resultater på Dagsavisen.no

Det var foran valgkvelden knyttet spenning til om Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kom til å varsle sin avskjed allerede på valgkvelden. Det gjorde han, og Stoltenberg-regjeringen vil gå av etter at de har lagt fram statsbudsjettet i oktober, samtidig som en ny borgerlig regjering skal ha lagt fram en felles plattform.

LES OGSÅ: Stoltenberg vil søke avskjed

- Jeg legger til grunn at disse klarer å danne en regjering. Nå må de få arbeidsro til det, sa Stoltenberg på nattens partilederdebatt samkjørt mellom NRK og TV2.

Det er videre et stort spørsmål er hva som vil skje med det rødgrønne samarbeidet nå.

- Vi kommer fortsatt til å samarbeide i opposisjon, men det blir et helt annet samarbeid, sier Stoltenberg.

Han vil ikke utelukke at de tre partiene igjen stiller til valg sammen i 2017.

Mer fra Dagsavisen