Innenriks

Blir parlamentarisk leder

NY HVERDAG: Jens Stoltenberg sier han vil gå til Stortinget som Arbeiderpartiets parlamentariske leder, men avviser ikke at han er Aps statsministerkandidat ved neste stortingsvalg.

Stoltenberg sier han vil fortsette i norsk politikk i årene fremover.

– Det er partiets valgkomité som bestemmer hva som skjer ved stortingsvalget om fire år, men jeg føler meg ikke gammel og kommer til å fortsette som politiker. Jeg har sittet nesten ti år som statsminister og har blitt vesentlig gråere i håret, men føler dette som en meningsfull og viktig jobb, sier han.

Les også: Første møte om regjeringssamarbeid

Har orientert kongen

Regjeringen Stoltenberg blir sittende til den har levert statsbudsjettet 14. oktober.

– Jeg har i dag orientert kong Harald om at vi søker avskjed etter å ha levert statsbudsjettet 14. oktober. Deretter fortsetter vi kun som et forretningsministerium fram til de borgerlige overtar regjeringsmakten, sa han på tirsdagens pressekonferanse.

Jens Stoltenberg er stolt av en fremgang på 3 prosentpoeng under valgkampen.

– Hovedmotstanderen vår har gått tilbake under valgkampen, mens vi har gått fram. Vi vant valgkampen ved å nå 30,9 prosent av stemmene, selv om det ikke holdt til fortsatt regjeringsmakt, sier han.

Fortsetter som politiker

Stoltenberg ler av spørsmålet om det nå vil bli spørsmål om ny leder av partiet.

– Jeg har ikke merket mye til denne problemstillingen i partiet og tror tvert imot partiet er godt fornøyd med jobben som er gjort i valgkampen. Vi hadde som mål å vinne tre valg på rad, det målet nådde vi ikke og det er vi selvsagt skuffet over, sier han.

Stoltenberg sier dette er fjerde gangen han går ut av regjering og tilbake til Stortinget.

– På spørsmål om jeg ønsker å ta en internasjonal jobb opplever jeg at norsk politikk er en god plattform for både norsk- og internasjonalt arbeid. Det er ingen motsetninger her, sier han. (NTB)

Mer fra Dagsavisen