Odd Reidar Humlegård blir ny politidirektør. Her er han under den åpne høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite etter rapporten fra 22. juli-kommisjonen. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX

Blir ny politidirektør

Odd Reidar Humlegård (51) ble i statsråd fredag utnevnt som politidirektør for en åremålsperiode på seks år.

Dermed fortsetter den midlertidige politidirektøren i stillingen som han overtok etter at Øystein Mæland gikk av etter 22. juli-kommisjonens rapport.

Humlegård var Kripos-sjef da han ble beordret til stillingen som politidirektør av justisminister Grete Faremo (Ap).

Odd Reidar Humlegård startet sin karriere i politiet i 1984, var i perioden 1999 til 2001 assisterende sysselmann på Svalbard og ble Kripos-sjef i 2009. Han har også vært sjef for Utrykningspolitiet.

Da han overtok som midlertidig politidirektør i august sa han at han ikke ønsket å bli sittende lenge som politidirektør.

– Jeg er sjef for Kripos. Det er en åremålsstilling, og der har jeg tenkt å bli. Men jeg er innstilt på å gjøre en ekstra innsats nå, sa han i august.

Tidlig i november, etter at søknadsfristen var gått ut, bekreftet han likevel at han hadde søkt stillingen.

Beskikkelsen av Humlegård som konstituert politidirektør i august ble tatt positivt imot av politiorganisasjonene og det politiske Norge. Han har i ettertid også fått skryt for jobben han har gjort i direktoratet så langt.