Innenriks

Besetningsmedlem på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen testet positivt på koronaviruset

Et besetningsmedlem på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen testet positivt på koronaviruset etter hjemkomst til Filippinene 26. august.

Hele resten av mannskapet har testet negativt og er nå blitt testet enda en gang, opplyser Hurtigruten til NTB.

– Det er ingen om bord som har rapportert om symptomer på sykdom. Resultatet av de nye testene er ventet i løpet av få dager. Folkehelseinstituttet anbefaler at driften av skipet fortsetter som normalt. Men inntil resultatene er klare, vil mannskapet bli om bord på skipet, sier pressevakt Øystein Knoph.

Les også: Folkehelseinstituttet med korona-purring til trege leger

«Mission Impossible»

MS Fridtjof Nansen ligger for tiden til kai i Hellesylt i Stranda kommune, der skipet er utleid til produksjonsselskapet Truenorth. Selskapet jobber for tiden med innspillingen av den sjuende «Mission Impossible»-filmen med Tom Cruise.

Hollywood-stjernen har ikke vært om bord i Fridtjof Nansen, etter det NTB erfarer.

I tråd med smittevernrutinene har Hurtigruten varslet myndighetene i Norge både lokalt og nasjonalt.

Les også: En av seks vil ikke ta koronavaksine

Mannskap i karantene

– Vi er i løpende dialog med FHI og andre relevante myndigheter og følger alle råd og retningslinjer vi får, sier Knoph.

Hele mannskapet på MS Fridtjof Nansen, også personen som nå har fått konstatert koronasmitte, testet negativt 4. august. Tre kolleger som reiste sammen med vedkommende, testet negativt da de ankom Filippinene.

– Besetningsmedlemmet på Filippinene sitter nå i karantene og vil bli testet på nytt. Vi har fått opplyst at vedkommende ikke har noen symptomer på sykdom, sier Knoph.

Les også: Kommuner får tvangsisolere koronasmittede

Mer fra Dagsavisen