Innenriks

Beredskapstroppen styrkes

BEREDSKAP: Politidirektoratet styrker beredskapstroppen på bakgrunn av alvorlige hendelser i inn- og utland. De første nyansettelsene skal skje i høst.

Beredskapstroppen er ifølge direktoratet ikke styrket med personell siden 2002, men ble styrket på materiellsiden i 2011 og i fjor.

– Beredskapstroppen styrkes nå med flere mann. Dette er en reell kapasitetsøkning og vil gi en ekstra ressurs i en krisesituasjon. Styrking av beredskapstroppen vil styrke politiets beredskap, og det vil øke politiets evne til å håndtere hendelser på flere steder samtidig, sier leder for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, Kaare Songstad.

I samråd

Beslutningen om å styrke beredskapstroppen er tatt av Politidirektoratet i samråd med politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt.

Styrkingen skal skje med snarlig virkning og en opptrapping over de neste tre årene

– Det er veldig positivt at politidirektøren har funnet midler til å styrke Beredskapstroppen med nye stillinger i inneværende år, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

– Positiv effekt

Han sier dette er et viktig tiltak for å styrke beredskapen generelt og vil gi en positiv effekt både for Beredskapstroppen, Oslo politidistrikt og landet for øvrig, sier han.

Erfaringer fra inn- og utland viser at det oftere enn tidligere oppstår alvorlige hendelser og terror på flere steder, eller at flere alvorlige hendelser skjer etter hverandre. Disse erfaringene utfordrer dagens kapasitet til Beredskapstroppen.

Mer fra Dagsavisen