Martin Kolberg leder valgkomiteen i Ap. Den skal finne Jens Stoltenbergs etterfølger. FOTO: NTB SCANPIX

Ber hele Ap om lederråd

NY LEDER: Selv om Jonas Gahr Støre ligger an til å bli ny Ap-leder, vil Martin Kolberg ha innspill fra hele partiorganisasjonen.

- Jeg tar sikte på at vi skal legge fram valgkomiteens innstilling før 1. juni. Organisasjonen skal ha god mulighet til å drøfte det som valgkomiteen foreslår, sier leder av valgkomiteen i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg.

Han leder arbeidet med å finne Jens Stoltenbergs etterfølger som partileder, etter at Stoltenberg blir generalsekretær i NATO.

I realiteten er Jonas Gahr Støre eneste kandidat til partilederjobben - og har bred støtte i partiet.

 

Ber om innspill

I går gikk det ut brev fra valgkomiteen på Youngstorget hvor hele organisasjon blir bedt om å komme med kandidater til lederjobben innen 9. mai.

- Valgkomiteen skal sørge for at organisasjonen er tett inne i prosessen, sier Kolberg.

14. juni møtes Ap til ekstraordinært landsmøte.

 

Støre grubler

Støre har ikke bekreftet om han ønsker partilederjobben. Tidligere har han uttalt til Dagsavisen at han vil tenke seg nøye om før han bestemmer seg.

- Det vil jeg gjøre i respekt for det ansvaret det innebærer, og det arbeidet et sånt verv medfører. Det er faktisk en stor nyhet for oss i Arbeiderpartiet at vi nå skal velge en ny leder, og at Jens skal gå over i ny jobb. Så dette er ikke en tanke som har modnet hos meg, uttalte Støre forrige uke.

Helga Pedersen er valgt som nestleder fram til 2015.

havard.therkelsen@dagsavisen.no