KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen vil nå ha sannheten om det nye nødnettet etter alle meldingene om problemer med nettet. FOTO: ARNE OVE BERGO

Ber Faremo legge alle kort på bordet

KrF vil ha fram sannheten om det nye nødnettet.

Både politiet, brannvesenet og helsevesenet melder om store problemer med det nye nødnettet.

– Kritikken mot nødnettet må tas svært alvorlig. Alle kort må på bordet. Dette handler om sikkerhet for liv og helse, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen.

Han sier han forventer en grundig redegjørelse og understreker at Stortinget må forsikre seg om at statsråden har kontroll.

– Det er vedtatt utbygging av nødnettet til hele landet for en prislapp på 6 milliarder kroner. Til tross for dette melder flere nødetater om store problemer, blant annet med innendørsdekning, sier Syversen og ber statsråden legge fram den hele og fulle sannheten om nødnettutbyggingen.

– Da stormen Dagmar herjet på Romerike sviktet politiets nødkommunikasjon. Nå hører vi påstander om hemmelige kontrakter, nedjustert dekningsgrad, det meldes om problemer for helsevesenet, og det har vært stadige utsettelser i utbyggingen. Nå må sannheten fram, sier KrFs parlamentariske leder.