Innenriks

Ber bedrifter lete etter Sigrid

Sigrid Schjetnes familie oppfordrer alle bedriftsledere i Oslo og Akershus til å finkjemme sine bedrifters arealer for å finne den savnede 16-åringen.

– Vi ber dere innstendig om at dere gjør et grundig søk i og utenfor bedriftsområdet – i lagerskur, garasjer, konteinere og alle tenkelige steder – for å finsøke bedriftens totale areal ute og inne, skriver Østensjøgruppa på Facebookgruppa Finn Sigrid i god behold. Denne gruppen består av naboer og venner av familien og organiserer også den organiserte letingen etter den savnede 16-åringen.

– Vi ber bedriftsledere om å lete på alle tenkelige og utenkelige steder på sine områder, sier Ingvild Storaker Kilander i Østensjøgruppa til NTB.

Hun oppfordrer alle bedriftsledere til å bidra med det lille man kan ved å søke.

– Enhver må forstå hva familien til Sigrid går igjennom og gjøre det som gjøres kan for å hjelpe, sier Kilander.

Låste porter

Talsmann for familien, Geir Strand sier at det er en del industriområder med lagerhaller, høye gjerder og låste porter som de ikke har kunne ta seg inn i.

– For å være på den sikre siden kommer vi med denne henstillingen for å få klarert ut også disse områdene, sier Strand.

Østensjøgruppa sier de vil sette stor pris på om bedriftsledere kan melde tilbake om søk på Facebookgruppa, som torsdag morgen hadde 26.114 medlemmer.

Med så mange medlemmer blir det også publisert enkelte innlegg som ikke hører hjemme i en støttegruppe, sier Kilander.

– Det kommer en del spekulasjoner og synsing på hva som kan ha skjedd. Dette er belastende for familien og blir slettet fra siden. Etterforskningen er det politiet som må ta seg av, sier hun.

Venter på DNA-svar

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til søndag, ikke langt fra sitt hjem på Østensjø i Oslo. Skoene, mobiltelefonen og en sokk som tilhørte Sigrid ble funnet like ved en barnehage. Det ble dessuten hørt skrik i området i perioden da hun forsvant. Saken har hatt topp prioritet både hos politiet og en stor skare frivillige.

Politiet har konsentrert sine søk i Østmarka, med ekstra oppmerksomhet mellom Skullerud og Grønmo, etter at det ble funnet en hvit sokk som ligner den som ble funnet ved siden av Sigrid Schjetnes sko. Politiet venter svar på om det er funnet DNA på sokken.

Onsdag avsluttet politiet sine søk i Østmarka der også Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder har deltatt. Politiet kan gjenoppta sine søk dersom det kommer nye spor eller tips i saken.

Men de frivillige fortsetter å søke. Torsdag formiddag møtte rundt hundre personer opp for å delta letingen. Søket blir konsentrert mellom Langerud og Skullerud, sier Strand.

– Vi forsøker å holde trøkk på letearbeidet så lenge vi kan, sier Stand, som forteller at folk står i kø for å bidra.

Planlagt handling

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med føreren av en bil som ble observert med lysene på ved Østensjø Kanvas barnehage ved 00.15-tiden natt til søndag – på det tidspunktet Sigrid forsvant.

Bilføreren har ikke meldt seg til tross for flere oppfordringer fra politiet, noe politiet mener gjør observasjonen enda mer interessant.

Bilen ble observert i Dalbakkveien på Østensjø. Ifølge Dagbladet utelukker ikke politiet at Sigrid kan ha blitt utsatt for en planlagt handling og at det ikke er tilfeldig at det var hun som ble bortført natt til søndag.

Politiet ser også etter en kobling mot uløste overgrepssaker i området de siste årene, der en ukjent overgriper har voldtatt to unge jenter. Politiet har DNA-profil på gjerningsmannen som fortsatt er på frifot.

Overvåkningsbilder

Politiet vurderer torsdag å publisere bilder fra overvåkingskameraer som viser Sigrid enten på vei til eller fra Norway Cup-turneringen på Ekebergsletta, skriver Dagbladet.

Detter er for at folk bedre skal kunne huske om de har sett Sigrid, og hvilke klær det nå letes etter.

Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er koblet inn i saken.

– Vi bidrar med vår kompetanse på internett og sosiale medier, sier informasjonssjef Martin Berntsen i Politiets sikkerhetstjeneste, til NRK.

Mer fra Dagsavisen