Bård Hoksrud presentert som ny landbruksminister

Statsminister Erna Solberg (H) viste fram sine nye statsråder på Slottsplassen fredag formiddag: Jon Georg Dale, Bård Hoksrud og Kjell-Børge Freiberg

 

Den tre ministerne – samtlige fra Fremskrittspartiet – ble presentert foran slottet etter at det fredag ble holdt statsråd.

– Det er en glede å ønske to nye medlemmer velkommen i regjeringen, og resikulere én, sa statsministeren da hun kom ut i formiddagssola med sine nye menn.

Som ventet flytter Jon Georg Dale fra Landbruks- og matdepartementet til Samferdselsdepartementet. Han blir erstattet av Bård Hoksrud, som har hatt flere framstående roller for Frp, men som ikke har statsrådserfaring.

Les også: – Søviknes-avgang planlagt lenge

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har bedt om å få gå av for å følge kona til USA, hvor hun har fått seg jobb som barnelege, og blir derfor erstattet av Dale.

Stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg rykker på sin side inn i Olje- og energidepartementet for å erstatte Terje Søviknes.

Fremskrittspartiet skriver på sine nettsider at Søviknes ønsker å gå av som statsråd for å tilbringe mer tid med familien og barna. Han går tilbake som ordfører i Os kommune, en stilling han har hatt permisjon fra.

– Jeg har savnet lokalpolitikken, og ser også fram til å bo sammen med familien igjen. Jeg vet det er to glade barn som venter på meg når jeg kommer hjem i kveld. Det gjør godt, sier Søviknes.

Han vil fortsatt være medlem av Frps sentralstyre, opplyser partiet. (NTB)