Innenriks

Avviser generelt fritak for Frp-representanter

POLITIKK: Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik sier partiets stortingsrepresentanter ikke kan be om generelt fritak på et saksfelt. – Partiet gjør vedtak fra sak til sak, sier han.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) har bedt partiet om å bli fristilt i innvandringssaker, som han omtaler som et samvittighetsspørsmål for ham.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik går onsdag langt i å avvise kravet fra Tybring-Gjedde om å bli gitt en generell fritaksordning i innvandringsspørsmål.

Stortingsgruppas vedtak

– Frp har et reglement som sier at det er stortingsgruppas vedtak som til en hver tid er gjeldende. Frp tar alle sine vurderinger fra sak til sak ut fra hvilken som er til behandling, og det er de vedtak som er gjeldende, det kalles demokrati, sier Nesvik til NRK.

– Frp har enstemmig i alle partiorgan gått inn for den avtalen vi har med Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre. Den er nå ført i pennen som en del gjennomføringspunkter. Det har vi sluttet oss til og det er det som er gjeldende, sier Nesvik.

– Firkantet

Tybring-Gjedde kaller Nesviks uttalelser «en veldig firkantet måte å se ting på».

– For meg er dette en helt spesiell sak. Jeg håper vi kan løse dette ved at partiet forstår at dette er et veldig alvorlige spørsmål for meg.

Han sier han har tenkt gjennom hva han vil gjøre dersom svaret blir nei, men ønsker ikke å uttale seg om det til mediene.

– Jeg ønsker ikke å stille noe ultimatum nå, sier han.

Mer fra Dagsavisen