Ja til nominasjon: AUF-leder Eskil Pedersen. FOTO:Scanpix

AUF-lederen åpner for Stortinget

Eskil Pedersen har takket ja til å la seg nominere til Telemark Arbeiderpartis stortingsliste.

- Jeg har sagt ja til å stå på lista til Skien Arbeidersamfunn. Det hadde vært fint å kunne stille opp og gjøre en jobb for partiet, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagsavisen.

- Betyr dette at du gir deg som AUF-leder?

- Nei, overhodet ikke.

- Hvordan skal du eventuelt kombinere AUF-jobben med å sitte på Stortinget?

- Det er en helt hypotetisk problemstilling. Min prioritet er jobben jeg har i dag, det går først, sier Pedersen og legger til at at det ikke er uvanlig at AUF-ledere er med i nominasjonen til en plass på Stortinget.

 

Tøff kamp

Fra før er det kjent at Terje Lien Aasland får førsteplassen og at Lene Vågslid trolig ikke får motkandidater til andreplassen. Men tredjeplassen som Skien Arbeidersamfunn vil ha Eskil Pedersen inn på, er det større kamp om, etter at både Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen går ut. Både fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø, statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet og ordfører Sven Tore Løkslid i Hjartdal er navn som allerede er nevnt i kampen om den utsatte tredjeplassen, skriver Telemarksavisa. Telemark Ap er konservative i nominasjonsprosesser. At Eskil Pedersen for tida bor i Oslo, er helt klart argumenter som noen vil bruke imot ham, skriver avisen.

 

Stort politisk talent

- Det er veldig bra for Telemark Ap at vi har mange som kan bekle en plass på en liste og som vil kjempe for å bli innvalgt på Stortinget. Det er en kjempestyrke for partiet at vi har mange unge og dyktige politikere til å fylle opp de ulike plassene, sier leder av Telemark Ap, Terje Lien Aasland til Telemarksavisa.

Leder av Skien Arbeidersamfunn, Bjørn Rudborg er fornøyd med Eskil Pedersens ja.

- Etter vår mening er Eskil Pedersen landets største politiske talent. Vi er derfor godt fornøyd med at han har takket ja til å stille, sier han.(Dagsavisen/NTB)