Innenriks

Arbeiderpartiet vil øke antall kvoteflyktninger til Norge i 2020

Arbeiderpartiet vil øke antall kvoteflyktninger til 3.500 i 2020 og i dialog med FN vurdere hvordan dette kan inkludere de mest sårbare fra leirene i Hellas.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har tirsdag vedtatt at de vil øke antall kvoteflyktninger fra 3.000 til 3.500 i 2020.

Ap ønsker at Norge og FN i samarbeid skal vurdere hvor de 500 ekstra kvoteflyktningene bør komme fra, ut fra hvem som er mest sårbare og har et reelt beskyttelsesbehov.

– Er de i Moria, så er vi positive til det, sier partiets innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani til NTB.

Les også: Leder: «Ved hjelp av Arbeiderpartiet har de flertall i Stortinget for dette inhumane standpunktet»

Frp: – Ap vingler

Innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim i Fremskrittspartiet anklager Arbeiderpartiet for å ha vendt tilbake til en uansvarlig linje i flyktningpolitikken.

– Nå har Arbeiderpartiet overgått seg selv i vingling. Senest i dag tidlig sa de at de ikke ville hente asylsøkere fra Hellas, og nå åpner de for å hente hele 500, sier Helgheim i en kommentar.

Han mener beslutningen om å hente 500 kvoteflyktninger er en måte å bortforklare at venstresiden i partiet har vunnet fram.

– Det er ikke kvoteflyktninger i Hellas, dermed er det asylsøkere de nå ønsker å hente, sier Helgheim, som hevder at Ap slik åpner for at «asylsøkere med tvilsomt beskyttelsesbehov skal få snike i køen foran reelle krigsflyktninger som ikke har noe valg».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Nei til SV-forslag

Ap ønsker en votering om forslaget i Stortinget raskest mulig.

Partiet har tidligere varslet at de vil stemme nei til SVs forslag om å hente 1.500 barn fra flyktningleirer i Hellas.

Forslaget fra SV ble vedtatt behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteen mandag og har tvunget partiene til å ta standpunkt til det omstridte flyktningspørsmålet.

Venstre og KrF støtter SV i saken, men KrF har varslet at det vil jobbe for gjennomslag i regjeringen framfor å støtte forslaget.

Mer fra Dagsavisen