Ap om Rødts mistillitsforslag: – Det er for tidlig å konkludere

Eva Kristin Hansen (Ap) leder Stortingets gransking av Nav-skandalen. Hun vil ikke ta stilling til mistillit mot statsråd Anniken Hauglie (H) før alle fakta er på bordet.

– Det er for tidlig å konkludere på mistillit nå. Kontrollkomiteen og Stortinget må få alle fakta på bordet før man konkluderer, skriver Hansen i en SMS til Dagsavisen.

I dag la Rødt-leder Bjørnar Moxnes ut et lengre innlegg på sin Facebook-side der han redegjorde for hvorfor partiet fremmer mistillitsforslag mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). I redegjørelsen skriver han blant annet:

«Sakens omfang, alvor og klassejustis, der demokratiet og rettssikkerheten har sviktet noen av dem som trenger det mest, medfører samtidig at Stortingets medlemmer må vurdere om den sittende statsrådens ansvar og håndtering tilsier Stortingets tillit. Etter Rødts vurdering, er det klart at sakens alvor og omfang har økt under Anniken Hauglies periode som ansvarlig statsråd.»

Les også: Nav-skandalen: Dette er de viktigste spørsmålene Hauglie må svare på

– Norgeshistoriens største rettsskandale

Til NTB uttaler Moxnes: 

– Vi vet nå ut fra det som har kommet fram, at Nav-skandalen er et resultat av villet politikk og uvilje mot å rydde opp. Hauglie har ikke gjort det man kan forvente av en statsråd som får Norgeshistoriens største rettsskandale på sitt bord, og ingenting tyder på at Hauglie er egnet til å rydde opp i denne skandalen.

Arbeids- og sosialdepartementet opplyser til Dagsavisen at Hauglie ikke vil kommentere saken. 

Les også: Nav-skandalen: Mener Trygderetten har sluppet for billig unna

 – For dårlig forankret

SV mener også at mistillitsforslaget kommer for tidlig. 

–  Hauglie har store forklaringsproblemer. Nå skal vi sørge for å få alle kortene på bordet. Et for dårlig forankret og for tidlig mistillitsforslag kan virke mot sin hensikt og styrke Hauglie. Vi vil derfor fullføre arbeidet i Kontrollkomiteen før vi konkluderer, skriver Freddy André Øvstegård i en e-post til Dagsavisen.

Øvstegård, som sitter i Kontrollkomiteen for SV, utelukker ikke at partiet kan komme til å støtte et mistillitsforslag. 

– Kontrollkomiteen jobber nå med å få best mulig svar på hva som har skjedd. Hauglie har mye å bevise i høringen, om hun skal få bli sittende.

Les også: Nav-skandalen: – ESA har sviktet som tilsynsorgan