Innenriks

Angrepene fortsetter på Gazastripen

Det jobbes for en fredsavtale, men i mellomtiden fortsetter angrepene fra begge sider i konflikten.

Ifølge en israelsk militærtalsmann er over 100 mål rundt om på Gazastripen angrepet siden midnatt onsdag. Om lag halvparten av angrepene skal ha vært rettet mot utskytningsramper for raketter.

Samtidig skal minst fire av rakettene som er blitt avfyrt fra Gazastripen, ha nådd Sør-Israel, mens ytterligere to ble avskåret av Israels rakettforsvarssystem, skriver nyhetsbyrået AFP.

Egyptisk forhandlingsforsøk

Krigshandlingene har i løpet av en drøy uke kostet 136 palestinere og fem israelere livet.

Egyptiske myndigheter og president Mohamed Mursi har så langt spilt hovedrollen i forsøket på å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel.

Tirsdag kom det flere signaler om at en enighet var nært forestående, men en kunngjøring av våpenhvile lot imidlertid vente på seg. Hamas anklaget israelske myndigheter for ikke å ha svart på forslaget som forelå, mens israelerne understreket at det ble jobbet intenst gjennom diplomatiske kanaler.

– Vi jobber konstant, men jeg kan ikke anslå når vi kommer i mål med en slik avtale, sa en ikke navngitt israelsk diplomatkilde til nyhetsbyrået AFP.

Amerikansk støtte

Også USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er nå involvert i innsatsen for å få partene til å inngå våpenhvile.

Clinton ankom tirsdag Jerusalem, hvor hun har møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Der ga hun igjen uttrykk for sterk støtte til at israelernes sikkerhet ivaretas.

– Det er derfor vi mener det er helt nødvendig å få roet ned situasjonen.

– I dagene som kommer, vil USA jobbe sammen med våre partnere her i Israel og rundt om i regionen for å få til et resultat som fremmer sikkerhet og fred for Israel, bedrer forholdene for folk på Gazastripen og beveger seg i retning av en fred for alle i regionen, sa Clinton tirsdag kveld.

Onsdag reiser hun videre til Ramallah på Vestbredden og deretter til Egypts hovedstad Kairo for samtaler med president Mohamed Mursi.

Mer fra Dagsavisen