Anette Trettebergstuen foreslås som ny kvinnepolitisk leder i Ap

Men har allerede en motkandidat.

Det er det nye Innlandet Ap, med sine 37 delegater på landsmøtet, som foreslår Trettebergstuen som ny kvinnepolitisk leder.

– Vi har en meget god kandidat til dette vervet, Anette Trettebergstuen, sier leder i Innlandet Ap, Anita Ihle Steen til Dagsavisen.

Det var Dagbladet som mandag kunne melde at Anniken Huitfeldt gir seg som kvinnepolitisk leder i Arbeiderpartiet. 

Samme avis pekte på Anette Trettebergstuen som en aktuell kandidat til å ta over. Flere kilder Dagsavisen har snakket med gjør det samme.

–  Hyggelig å bli foreslått

– Det er hyggelig at Innlandet foreslår meg. Kvinnenettverket er enormt viktig for partiets politikkutvikling og synlighet på likestillingsfeltet sentralt og lokalt, men nå må valgkomiteen få gjøre jobben sin, sier Trettebergstuen til Dagsavisen. 

Trettebergstuen er i dag første nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, som jobber med likestillingspolitiske saker.

Les portrett med Trettebergstuen her: Anette Trettebergstuen: Gaselle i ulveland

Medlem av styringsgruppa i kvinnenettverket Lise Selnes synes det er et svært godt navn. 

– Jeg mener Anette Trettebergstuen bør være et aktuelt navn. Hun har lang og god erfaring med likestillingsfeltet, sier Selnes, som ikke legger skjul på at hun er litt patriot også når hun nevner samfylking Trettebergstuen.

Ellers er de fleste i kvinnenettverket tilbakeholdne med å peke på en som kan overta etter Huitfeldt.

Utfordrer 

De fleste fylkeslagene Dagsavisen har vært i kontakt med hadde ikke klar en kandidat å spille inn til vervet, men en utfordrer har Trettebergstuen allerede fått.

Vestfold Ap foreslår Maria Karine Aasen-Svensrud som ny leder i kvinnenettverket.

– Hun sitter i dag i sentralstyret, hun representerer partiet i Party of European Socialists Women, og vi er overbevist om at hun kan gjøre en svært god jobb, sier leder i Vestfold Ap Truls Vasvik til Dagsavisen.

Det støtter også nabo Telemark Ap.

– Hun er en kandidat med mange gode kvaliteter som er innstilt på å ta et slikt verv, sier fylkesleder Bjørg Tveito Lundefaret.

Aasen-Svendsrud selv synes også det er stas å bli foreslått til det hun mener er et svært viktig verv.

– Det er mer en noen gang behov for Arbeiderpartiets sterke kvinnebevegelse når vi nå har en regjering som bygger ned kvinners abortrettigheter, sier Aasen-Svendsrud til Dagsavisen. 

Torsdag har valgkomiteen sitt første av flere møter før de legger fram sin innstilling, som skal opp til votering på Arbeiderpartiets landsmøtet i april.