Nyheter

Aksjonerte mot salg av Oslo-barnehager

BARN: Norlandia er de eneste som har meldt seg i anbudsrunden når fristen går ut i dag. I går aksjonerte barnehageforeldre igjen.

- Det er ingen som har argumentert for at barnehagene skal bli bedre. Det eneste som blir sagt er at det kanskje ikke blir så mye verre. Den slags argumentasjon holder ikke for meg som forelder, sier Kjersti Engen Marsdal, forelder ved Asperud barnehage til Dagsavisen.

De har gått i fakkeltog, de har kontaktet selskaper som har vært aktuelle for å ta over driften av de sju barnehagene som skal konkurranseutsettes, og i går stilte de med en egen kulturmønstring utenfor lokalene til selskapet Norlandia i Oslo.

Foreldregruppa mot konkurranseutsetting av barnehager gir seg neimen ikke.

Les også:

10 av 13 vil vekk

I dag går anbudsfristen ut for selskapene som vil melde sin interesse for å overta de sju barnehagene som bystyret har vedtatt at skal konkurranseutsettes, og da Dagsavisen gikk i trykken i går var det kun selskapet Norlandia, som også driver innen eldreomsorg og sykehjem, som har meldt sin interesse for å drive barnehagene.

I Asperud barnehage, som er en av de barnehagene kommunen vil selge, har 10 av 13 ansatte nå begynt å søke seg etter andre jobber. For med private eiere kommer også en mer ufordelaktig pensjonsordning, og med anbudsregler som sier at barnehagen må ut på anbud hvert sjette år, frykter foreldre og ansatte for lite kontinuitet og hyppig utskifting av ledelse.

Les også:

Stabil base

- Det handler ikke om at det eventuelt er Norlandia som skal ta over. Vi frykter at med de vilkårene som er lagt til grunn vil dette gå utover barna, og at de som barna har knyttet seg sterkt til, skal forsvinne. Det er ikke alle barn som har det like bra hjemme, og derfor er dette en viktig stabil base for dem, sier Marsdal, og legger til:

- Vi kan dessuten ikke se at det med én tilbyder vil bli et bedre barnehagemangfold i Oslo, slik det har blitt argumentert med.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no

Les også:

Mer fra Dagsavisen