Utenriksminister Jonas Gahr støre vil ikke stille til intervju med Dagsavisen om kritikken som har blitt reist mot ham.

Advarer mot forhastede konklusjoner

Regjeringen understreker at statsrådene ikke må forhåndsdømmes.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke villet stille til intervju om kritikken som har blitt reist mot ham hos Dagsavisen, tross gjentatte forespørsler.

Støre vurderte seg selv til å ikke være inhabil da han svarte på en søknad om pengestøtte fra Rederiforbundet i 2008. Dette til tross for at hans barndomsvenn Felix Tschudi var initiativtaker.

I et debattinnlegg avviser Støre kritikken og sier i at han ikke vil be Lovavdelingen i Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet knyttet til tildelingen i 2008.

- Jeg fant ikke grunn til å gå til Lovavdelingen i 2008, og jeg mener det ville være helt uvanlig å be Lovavdelingen om gjøre det nå, fire år etter, skriver han i innlegget sitt.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har påskeferie. Men statsråd ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), advarer mot å trekke forhastede konklusjoner.

- Det er reist mange spørsmål om habilitet, men det er i de aller fleste sakene slik at det ikke er påvist feil. Derfor må man være forsiktig med å trekke forhastede slutninger.

Schjøtt-Pedersen understreker at det ikke finnes noe grunnlag for å si at det i den rødgrønne regjeringen har vært gjort flere regelbrudd enn i andre regjeringer.