Innenriks

80-åring dømt for sexkjøp

SEXHANDEL: En 80 år gammel mann nektet å vedta bot for sexkjøp. Nå er han av tingretten dømt til å betale 20.000 kroner.

Oslo politidistrikt fikk i juli i fjor et klart bevis på at brudd på sexkjøpsloven begås av personer i alle aldre. En politipatrulje la seg etter en bil som plukket opp en prostituert i Skippergata. Patruljen fulgte etter bilen til en avsidesliggende parkeringsplass ved Østensjøvannet, et stykke utenfor sentrum. Politipatruljen lot bilen parkere og ventet litt før den slo til. Da den kvinnelige politibetjenten åpnet bildøren, og avslørte sexkjøperen, kom sjokket. Inne i bilen satt en svært lettkledd mann på 80 år. Han hadde kneppet opp alle knappene i skjorten sin. Ved siden av satt en 40-årig prostituert kvinne.

Den dobbelt så gamle kunden ble ilagt et forelegg på 25.000 kroner for brudd på sexkjøpsloven, da han hadde betalt kvinnen 500 kroner for seksuelle tjenester.

Den nå snart 81 år gamle mannen som var tidligere ustraffet, hevdet seg uskyldig og nektet å vedta boten. Han møtte ikke fram i retten, som da måtte basere saken på mannens politiforklaringer.

«Hans forklaring var springende og endret seg underveis i avhøret, og fremsto som svært lite troverdig. Han forklarte at han hadde truffet x (kvinnens navn, red.anm.) på Manglerud senter og at de var gamle venner, mens han etterpå forklarte at han nettopp hadde truffet henne på Østbanen og tatt henne med seg fordi hun var tørst», heter det i dommen. 80-åringen fortalte at han ga kvinnen 500 kroner så hun kunne kjøpe brus på Manglerud senter, og hadde ingen forklaring på hvorfor han hadde parkert ved Østensjøvannet og dekket til bilruten.

Kvinnen hadde fortalt politiet at hun skulle få 500 kroner for et samleie den dagen. Da 80-åringen ikke hadde fått fullbyrdet noe samleie før politiet grep inn, ble han dømt for forsøk på sexhandel. Han fikk derfor redusert boten til 20.000 kroner, og et valg mellom å betale eller å sone 15 dager i fengsel.

tore.letvik@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen