49 nye smittede registrert i Oslo det siste døgnet – 127 nye i hele landet

I løpet av det siste døgnet er det registrert 49 koronasmittede personer i Oslo. I hele Norge er nå nesten 14.000 mennesker registrert med koronasmitte.

Tirsdag var det 44 nye smittetilfeller, mens det ble meldt om 32 nye smittede i hovedstaden mandag.

Antall smittede i hovedstaden er 626 de siste 14 dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune. Det tilsvarer 90,2 smittede per 100.000 innbyggere.

Flest menn

Det er fortsatt flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 231 tilfeller.

Det er bydelene St. Hanshaugen og Stovner som har flest smittede, med henholdsvis 154,1 og 144,1 smittede per 100.000 innbyggere. Lavest er smittetallet i bydelene Vestre Aker og Ullern, med henholdsvis 19,9 og 31,8. Vestre Aker er dermed såvidt under grensen for å være rød sone.

Fra og med tirsdag iverksatte Oslo kommune en rekke nye tiltak, blant annet påbud om munnbind på kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand.

Samtidig ble et forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser innført. Det pålegges også alle skjenkesteder å ha et system for registrering av gjester for å gjøre smittesporingen mer effektiv.

Les også: Oslo-scener fortviler etter nye innstramminger: – Vi må kutte til beinet

Nesten 14.000

Det var ved midnatt registrert 13.914 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 127 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 217 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

I alt 24 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var tirsdag registrert 274 døde som følge av sykdommen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.