Innenriks

33 prosent økning til Drivkraft etter Listhaug-retur

Medlemsmassen til den kristendemokratiske organisasjonen Drivkraft har økt med 33 prosent siden fredag. Styreleder Tore Christiansen tror det skyldes Listhaug.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug ble fredag tatt inn i regjering igjen, ett år etter hun ble presset til å gå av, og er nå utnevnt til eldre- og folkehelseminister.

Christiansen er selv meldt ut av KrF og tror ifølge Vårt Land utnevnelsen av Listhaug vil gjøre det vanskelige å samle partiet bak regjeringssamarbeidet.

Han er overrasket over at statsminister Erna Solberg (H) valgte å hente henne inn igjen.

Les også: Gråt et døgn da hun innså at det ble Frp-samarbeid

– Jeg er først og fremst overrasket over at Erna så kort tid etter Listhaugs avgang, som var framtvunget av Stortinget, tar samme person inn igjen i regjering. Jeg kan ikke huske noensinne tidligere at noen har kommet så raskt tilbake etter en slik konflikt med Stortinget, sier han til avisa.

Han tror også Siv Jensens kommentar om å «knuse de jævla sosialistene» under Frps festmiddag lørdag kan ha motivert personer til å melde seg inn i Drivkraft.

Les også: Hun takker av etter seks år i KrF-ledelsen: – Regjeringen trekker Norge i feil retning

Nettverket ble opprettet i januar for å ta vare på det engasjement tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide skapte i fjor høst i forbindelse med kampen om partiets veivalg. Det startet som et kristendemokratisk nettverk, men er nå en medlemsorganisasjon.

Mandag formiddag hadde de 204 medlemmer, en økning på 51 siden fredag.

Mer fra Dagsavisen