– Etter at PST ble orientert av Oslo politidistrikt om at Marius Borg Høiby hadde vært involvert i en hendelse natt til 4. august, varslet PST rutinemessig Det kongelig hoff (DKH) av sikkerhetsmessige hensyn. Det ble i dialogen med DKH orientert om hendelsen, men det ble fra PSTs side ikke gitt informasjon om en mulig pågripelse, opplyser kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.
To andre politiinstitusjoner, Oslo politidistrikt og Politidirektoratet (POD), avviser overfor NRK at de står bak varslingen.
Slottet varslet videre til kronprinsparet etter å ha fått høre om pågripelsesplaner fra politiet, ifølge Det kongelige hoff. Deretter skal kronprinsesse Mette-Marit ha varslet sønnen og ha ryddet leiligheten hans, ifølge opplysninger til flere medier.
Spørsmålet om hvorfor Slottet fikk vite om pågripelsesplaner av Borg Høiby, som er siktet for vold, og hvem som varslet, står fortsatt ubesvart, skriver NRK.
Pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt skriver i en epost til NRK at de ikke varslet Det kongelige hoff. Derimot varslet Oslo-politiet livvakttjenesten til PST og situasjonssenteret i Politidirektoratet.
Politidirektoratet (POD) varslet videre internt, men var aldri i kontakt med kronprinsparet eller Det kongelige hoff.
– Nei, POD varslet ikke Slottet eller kronprinsparet, svarer seksjonssjef Jørn Schjelderup i POD på NRKs spørsmål.
Politiet varslet senere Borg Høiby om at han ville bli pågrepet. Det ble avtalt å møtes ved Jansløkka skole hvor han ble pågrepet etter en voldshendelse i en leilighet på Frogner i Oslo kvelden før. Pågripelsen skjedde ikke i Høibys leilighet på Skaugum, og leiligheten ble aldri ransaket.
Les også: Kronprins Haakon: Naturlig at det er mange meninger
Les også: Regjeringsapparatet ble varslet før pågripelse av Høiby