Det forteller MDG-nestleder Ingrid Liland til Altinget.
– Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden. Vi er nødt til å gjøre noe med kjøttforbruket i Norge hvis vi skal lykkes med å ta tak i de store langsiktige utfordringene i samfunnet, sier Liland.
Utkastet til nytt partiprogram for perioden 2025–2029 blir presentert på en elektrisk båt i Oslofjorden torsdag formiddag.
MDG har foreløpig ikke utdypet hvordan de definerer en halvering av kjøttforbruket, eller når målet skal innfris.
I dag spiser nordmenn i snitt 49 kilo kjøtt i året, ifølge Altinget. En halvering av dette vil være 24,5 kilo i året.
– Dette er et langsiktig mål, men det viktigste er at vi kommer i gang med en politikk som henger sammen, sier Liland.
Les også: John Bolton om Trump: – Han likte å være den store fyren i rommet (+)
Les også: Dette mener folket om norsk asylmottak i Afrika (+)
Les også: Mener dette er nøkkelen for å få flere flyktninger i jobb (+)