Innenriks

Politiet forlenger etterforskningen av Jonas-saken

Politiet skulle være klare med å etterforske drapet på Jonas Aarseth Henriksen i mai. Nå er avgjørelsen utsatt i påvente av nye rettspsykiatriske undersøkelser.

– Det er allerede innhentet rettspsykiatrisk erklæring for én av de siktede. Nå har vi bedt om erklæringer for ytterligere tre andre, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

I månedene som fulgte etter at Henriksen ble funnet skutt og drept på en hytte i Ringerike i august i fjor, ble totalt fem menn pågrepet og siktet i saken.

Fire av dem er i dag løslatt fra varetekt, men fengslingsperioden for den femte ble forlenget med åtte nye uker i midten av mai.

Politiet skulle etter planen ferdigstille drapsetterforskningen og sende den videre til statsadvokaten denne måneden, men det er nå utsatt til over sommeren.

Politiinspektør Kostveit ønsker ikke å kommentere hvorvidt de rettspsykiatriske erklæringene betyr at politiet ønsker å tiltale fire av de siktede i drapssaken.

Politiet har altså ikke bedt om en vurdering av den femte siktede. Ifølge Dagbladets opplysninger skal den foreløpige etterforskningen ha avdekket at denne mannen spilte en mer perifer rolle i forkant av drapet på Henriksen, men Kostveit ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor avisen.

Les også: Mann dømt til 13,5 års fengsel for drap i Stavanger

Mer fra Dagsavisen