Innenriks

Storutrykning til Flesland – Widerøe-fly hadde tekniske problemer

Nødetatene rykket ut til Flesland i Bergen onsdag da de fikk meldinger om et Widerøe-fly som hadde tekniske problemer. 40 passasjerer var om bord.

Nødetatene rykket ut i massivt omfang, men flyet landet til slutt som normalt, opplyser politiet. Flyets problem var med nesehjulet.

– Vi fikk melding fra tårnet på Flesland om at et Widerøe-fly hadde fått tekniske problemer med nesehjulet og vi satte full beredskap. Flyet hadde 40 passasjerer om bord, men flyet landet for to minutter siden og alt gikk fint, sa operasjonsleder Helge Blindheim i politiet til BT onsdag ettermiddag.

Til samme avis opplyser Widerøes kommunikasjonssjef Catharina Solli at flyet hadde fått opp et lys i cockpit som indikerte at de hadde mistet noe hydraulikkvæske.

– Det har, enkelt sagt, med å få ut nesehjulet å gjøre. Da har vi som en alternativ prosedyre å sveive ut nesehjulet manuelt, noe vi gjorde, sier Solli.

Pressevakt Carita Storm Røsaasen i Avinor bekreftet til Bergensavisen at det ble satt full beredskap på Flesland i forbindelse med meldingen.

Klokka 16.45 sa hun til BT at situasjonen var avsluttet. Det er den femte hendelsen der Widerøe-fly er involvert i det siste, skriver BT.

NTB skrev tidligere at det var snakk om at flyet måtte nødlande, men Avinor presiserer at dette ikke var tilfelle.

Mer fra Dagsavisen