Innenriks

Styrtregn og lyn skapte problemer for veitrafikk og strømforsyning på Østlandet

Østlandet rammes mandag ettermiddag av svært kraftige regnbyger. Brannvesenet jobber på spreng med å begrense skader, og mang en tusen er uten strøm.

– Brannvesenet får inn meldinger om innvendige vannlekkasjer over flere områder i vårt distrikt etter den kraftige regnbygen som akkurat har passert, skriver Øst 110-sentral på X/Twitter.

– Vi jobber på spreng med å pumpe vann og begrense skade, legger de til.

110-sentralen ber folk løfte innbo og verdisaker opp fra gulvet, ta strømmen i bygget og forsøke å begrense skadene så godt som mulig selv.

– Kontakt forsikringsselskapet og registrer skadene med en gang, lyder oppfordringen fra brannvesenet.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for styrtregn for de sørøstlige delene av Østlandet, som varer fram til klokken 19 mandag kveld. Samtidig er det gult farevarsel for både lyn og skogbrannfare.

Langs veiene klarte ikke avløpsnettet å ta imot alt vannet som kom som regn, og dermed lå det til dels ganske dypt vann i veibanen mange steder.

På E18 Mosseveien inn mot Oslo sentrum er det flere steder der det ofte samler seg mye vann, og de fleste bilistene kjørte svært forsiktig gjennom vannmassene. Ved 14.30-tiden hadde det ikke kommet meldinger om alvorlige hendelser på veiene som følge av styrtregnet.

Samtidig var nesten 3000 abonnenter uten strøm på Østlandet etter lynnedslag i en høyspentlinje, skriver Nettavisen.

På kartløsningen til strømleverandøren Elvia så man ved 14.30-tiden at det da var 1933 abonnenter uten strøm i Akershus og Østfold og noen få i Oslo.


Les også: Når kommer feriepengene, og hvor mye får du?

Les også: – Jeg skal dø av den jobben jeg har gjort for staten (+)

Les også: Stine tok opp jakten på mannen som voldtok henne som barn (+)

Mer fra Dagsavisen