Innenriks

Ikke kontroll på gjerningsperson etter Arendal-drapet – kan ha vært tilfeldig offer

Politiet starter drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død utenfor et apotek i Arendal sentrum tirsdag morgen. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

Kvinnen som ble drept i Arendal sentrum tirsdag morgen, kan ha vært et tilfeldig offer. Ingen er mistenkt eller pågrepet i saken.

Det var ved 9.30-tiden tirsdag at politi og ambulanse rykket ut til Boots Apotek i Arendal sentrum etter melding om en skadd kvinne, som kort tid senere døde.

Ifølge det Agderposten kjenner til, ble kvinnen knivdrept.

Politiet sperret av et større område rundt apoteket på hjørnet av Friholmsgaten og Tollbodgaten. De var tydelige på at det var svært uklart hva som hadde skjedd.

– Politiets etterforskning og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Kvinnen var ansatt ved apoteket der hun ble funnet, opplyser Bruvoll. Selv om de pårørende er varslet, ønsker ikke politiet å offentliggjøre identiteten til kvinnen per nå.

– Krevende

Politiet vil ikke si noe om hva slags skader kvinnen var påført av hensyn til etterforskningen.

De har sikret seg materiale fra overvåkingskameraer i sentrum av byen, men vil ikke utdype om de har sikret seg selve hendelsen på video.

– Det er en veldig krevende prosess å gå gjennom, men vi har også avhørt en rekke vitner som har vært i og rundt stedet, og det har gitt oss et utgangspunkt, sier Bruvoll.

– Men det eksakte tidspunktet for hendelsen, som vi er ganske sikre på per nå, ønsker vi ikke å gå ut med, sier hun.

– Gjerningsperson ukjent for politiet

Ingen personer er foreløpig mistenkt eller siktet i saken, opplyser Bruvoll videre.

– Gjerningspersonen er fortsatt ukjent for politiet. Basert på foreløpig informasjon kan det ikke utelukkes at avdøde er et tilfeldig offer. Politiet jobber med full styrke for å avklare dette, sier hun.

Agder politidistrikt har hevet beredskapen som følge av at de ikke vet hvem gjerningspersonen er, opplyser stabssjef Vidar Arnesen.

– På nåværende tidspunkt vet vi ikke hvem gjerningspersonen er eller hvilke motiv gjerningspersonen har hatt. Derfor har vi også begrenset grunnlag for å vurdere faren for publikum. Agder politidistrikt har valgt å heve beredskapen for å sikre en raskere responsevne i Agder politidistrikt. Dette innebærer at politiet er til stede med mer sivilt og uniformert personell i Agder og i Arendal, sier Arnesen.

Lav terskel for å tipse politiet

Det er foretatt flere vitneavhør, og politiet har innhentet videomateriale som nå gjennomgås, samtidig som de går gjennom de tekniske undersøkelsene som ble gjort på åstedet.

– Vi kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere spørsmål om eventuelle funn eller beslag i saken, sier Bruvoll.

Politiet ba tirsdag om tips fra publikum og folk som hadde befunnet seg i sentrum. Onsdag gjentar de at de er veldig interessert i tips fra publikum.

– Vi ber befolkningen om å følge med og ha lav terskel for å ta kontakt med politiet. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon. Saken har naturligvis høyeste prioritet for politiet og etterforskes med alle tilgjengelige ressurser, sier Arnesen.

– Vi er i sjokk

Arendal-ordfører Robert Cornels Nordli sier at lokalsamfunnet er preget av drapet.

– Mine tanker går til de aller nærmeste – familie, venner og andre. Vi er i sjokk alle sammen, sier Nordli til Agderposten.

Kvinnen var som nevnt ansatt i Boots apotek, og kvinnens kolleger blir ivaretatt, opplyser administrerende direktør Kathrine Mehlin.

– Dette er en fryktelig tragedie og en svært tung dag for oss i Boots apotek. Vi har mistet en veldig nær kollega og god ansatt. Vårt fokus nå er å ta vare på de pårørende, ansatte og berørte, skriver Mehlin i en SMS til NRK.


Mer fra Dagsavisen