Innenriks

To fly på vei til Sola måtte snu på grunn av bombetrussel - gjennomsøkt uten funn

Både et Norwegian-fly og et SAS-fly som var på vei fra København til Sola, måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel. Det ble ikke funnet noe mistenkelig i noen av flyene.

– Alle undersøkelser av flyene er nå avsluttet uten funn av mistenkelige gjenstander, og politiets innsats på stedet er avsluttet, opplyser politiet i København på X natt til fredag.

Silje Glorvigen, pressevakt hos Norwegian, bekreftet bombetrusselen torsdag kveld.

Hun forteller videre at flyet landet i København. Dansk TV 2 publiserte et bilde som skal vise at et Norwegian-fly evakueres på rullebanen på Kastrup.

Operasjonsleder Dag Steinkopf i Sørvest politidistrikt bekreftet også bombetrusselen og henviste til dansk politi.

Finkjemmes

Pressesjef Lise Agerley Kûrstein ved Kastrup lufthavn sier til den danske avisen B.T. at de hadde politi, brannvesen og bombegruppe til stede som finkjemmet flyet.

Politiet i København opplyste klokken 19.20 at flyet da var tømt for passasjerer, og at alle er i god behold.

Også SAS hadde et fly på vei fra København til Sola som ble bedt om å snu etter bombetrusselen på Norwegian-flyet.

SAS snudde

– Vi hadde et fly som skulle til Stavanger, men som nå har snudd og er på vei tilbake til København, sa Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations Denmark i SAS.

– Det er politiet som ga oss instrukser om å gjøre dette, så det er de som må svare på spørsmål om hvorfor, sa hun.

Til danske B.T. sier visepolitiinspektør Simon Hansen i København-politiet at SAS-flyet ble eskortert av to F16-fly. Han opplyser videre at de ikke trodde det var hold i bombetrusselen, men at det var en situasjon som de tok seriøst.

Mer fra Dagsavisen