Innenriks

Nessa Nordtun om omstridt russebuss: – Ganske harry

Kunnskapsministeren innrømmer at russebussen som har skapt debatt i hjemfylket Rogaland, ikke helt faller i smak. Men hun forstår ønsket om å sjokkere.

– Kunnskapsministeren vurderer normalt ikke dekorasjoner på russebusser, men om jeg skal mene noe personlig, så er det jo i ungdommens natur å provosere og sjokkere. Selv synes jeg dette var ganske «harry», men jeg er kanskje heller ikke i målgruppen til Bryne-russen, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) til NTB.

Nordtun og regjeringen har varslet flere grep for å dempe det kommersielle presset for russen og skape en mer inkluderende russetid.

Blant annet jobber hun for å få utsatt russetiden til etter eksamen.

En russebuss fra Rogaland ble mandag anmeldt av Kvinnegruppen Ottar på grunn av en meget frekk illustrasjon på langsiden. Gruppa mener den bryter med straffelovens pornografiparagraf.

20 russegutter på Bryne vidaregåande skule har brukt omkring 3 millioner kroner på bussen. Guttene har tidligere sagt til Stavanger Aftenblad at foreldrene deres ikke er så begeistret for eksteriøret på bussen.

Les også: Kvinnegruppa Ottar har anmeldt russebuss for omstridt illustrasjon

Mer fra Dagsavisen