Innenriks

Senterpartiet mindre enn Venstre i fersk meningsmåling

Senterpartiet sliter med å lokke velgerne i sin retning. I en ny meningsmåling nærmer de seg sperregrensa og er mindre enn Venstre.

Senterpartiet får en oppslutning på 5,1 prosent i VGs meningsmåling som er gjennomført av Respons Analyse. Det er en nedgang på 2,5 prosentpoeng fra januarmålingen. Resultatet gjør at de i februar 2024 ligger 8,5 prosentpoeng unna resultatet ved stortingsvalget i 2021.

– Resultatet på målingen er bare et uttrykk for manglende tillit til den kursen vi kjører etter, sier stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) til VG.

Resultatet betyr at Senterpartiet nå er mindre enn Venstre, til tross for at Venstre går tilbake med 0,1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,8 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Venstre-leder Guri Melby. Bildene er for ordens skyld tatt i andre sammenhenger.

I alt viser meningsmålingen et tydelig borgerlig flertall. Høyre og Fremskrittspartiet leverer begge gode tall med henholdsvis 27,4 og 14,7 prosents oppslutning, begge med en økning på 1,2 prosentpoeng.

For de andre partiene ser målingen slik ut (endring fra januarmålingen i parentes): Rødt 4,8 (-0,6), SV 11 (+0,3), Ap 19,1 (-1,4), MDG 3,7 (+0,2), KrF 4,1 (-), INP 2,9 (+1,2) og andre 1,4 (+0,5).

I målingen er 1001 personer blitt intervjuet. Intervjuene er gjort mellom 7. februar og 12. februar. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Les også: Krangler om uføre: – Ærlig sak om Rødt mener dette ikke er et problem

Les også: Vil dele Nato inn i et A- og B-lag

Les også: Derfor flykter velgerne fra arbeiderpartiene (+)

Mer fra Dagsavisen