Innenriks

Snøkaos og glatte veier i Sør-Norge: – Ta det med ro

Tett snødrev fører til glatte veier i Sør-Norge. Været har også gjort at det har vært flere mindre trafikkuhell.

Statens vegvesen ber bilistene senke farten og kjøre etter forholdene.

– Entreprenører er ute med saltbiler, skriver Vegtrafikksentralen Øst på X/Twitter.

Et av stedene hvor det har vært flere trafikkuhell, er på E6 i Østfold og i Follo.

– Det har vært flere uhell og utforkjøringer. Nødetatene har vært ute på to av disse, men kjøreforholdene har vært utfordrende, og det er veldig glatt, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen forteller videre at det også er flere vogntog som har fått stans på grunn av de vanskelige kjøreforholdene.

– Når det er væromslag som dette, så ser vi at det blir en utfordring med trafikken.

– Må begynne å skjønne opplegget

Glatte veier har også ført til trafikale problemer i Vestfold. Her har det vært flere mindre trafikkulykker.

Blant annet kjørte en bil av veien på E18 ved Fokserød i Sandefjord. I tillegg var tre biler var involvert i en kjedekollisjon like i nærheten. Ingen ble alvorlig skadd.

Statens vegvesen reagerer på de mange hendelsene.

– Nå er vi jo over halvveis i vintersesongen. Vi må begynne å skjønne opplegget etter hvert. Ta det med ro, avpass farten og hold god avstand. Da pleier det egentlig å gå bra, sier trafikkoperatør Ronny Sleire til NRK.

Busstrøbbel i Rogaland

Snøværet har også skapt problemer i Rogaland. Ved 19.15-tiden ble to busser stående bom fast i en rundkjøring i Stavanger.

Dette har ført til at biler som har stått parkert i parkeringshuset på Madla Amfi, ikke kommer seg ut, og at det er lang, stillestående kø i hele området rundt, skriver Stavanger Aftenblad.

Vaktleder i idrett og utemiljø i Stavanger kommune Rolf Lilledal sier til avisen at de har 42 maskiner ute på veiene for å rydde snø.

– Prioritet nummer en er å holde veinettet oppe. Deretter begynner vi på prioritet nummer to, som er å rydde vekk snøen. Vi gir oss ikke før vi har alt tilbake til normalen, sier han.

Mer fra Dagsavisen