Innenriks

Sørfold-drapene: Avdød 19-åring siktet for drap på mor og stefar

Politiet mener de har et klart bilde av hendelsesforløpet etter at tre personer ble funnet døde i et bolig i Sørfold natt til mandag. En avdød 19-åring er siktet.

Politiet i Nordland bekrefter tirsdag at 19-åringen er siktet for drap og drapsforsøk.

I en pressemelding opplyser politiet at de mener den siktede har tatt livet av sin mor og stefar og skadet lillesøsteren, før han tok sitt eget liv.

– Vi har et ganske klart bilde av hendelsesforløpet, men motiv og foranledning er ikke kjent, sier politiadvokat Kristine Pedersen til NTB.

Ifølge Pedersen har politiet gjort beslag av mulige gjerningsvåpen – flere kniver – men at det er for tidlig å si noe om det er disse som er brukt.

Det er også tatt beslag i elektroniske enheter for å se om de kan gi flere svar på hendelsesforløp og eventuelt motiv.

16-åring meldte fra til politiet

Like før klokken 5 natt til første nyttårsdag rykket samtlige nødetater ut etter melding om knivstikking på en privatadresse i Sørfold kommune i Indre Salten i Nordland.

Da politiet tok seg inn i huset, fant de tre personer som ble bekreftet døde på stedet. 19-åringen var en av disse.

En 11-årig jente ble funnet hardt skadd og ble fraktet til sykehus med redningshelikopter. I tillegg var siktedes søster på 16 år til stede i huset da hendelsen skjedde. Hun kom fra hendelsen uten fysiske skader.

Det var 16-åringen som meldte fra til nødetatene.

Søstre avhørt av politiet

Politiet opplyser at 16-åringens mor er en av de avdøde. Begge søstrene på 11 år og 16 år ble avhørt av politiet i tirsdag.

Politiadvokaten ønsker ikke si noe om hva jentene har forklart til politiet. Søstrene ivaretas av sine pårørende og kommunens kriseteam.

Ingen av de involverte personene er kjent for politiet fra tidligere.

Nyttårsselskap

I boligen var det nyttårsselskap der tidligere på kvelden.

– Det var mange personer til stede, fra utvidet familie. Flere av disse er avhørt, men det gjenstår fortsatt en del avhør.

Politiet har også snakket med mulige vitner i nærområdet og gjennomført en rekke vitneavhør med mål om å få kartlagt hendelsesforløpet

Ber folk om å vise medmenneskelighet

Sørfold-ordfører Kolbjørn Mathisen (Ap) ber folk i Sørfold om å vise medmenneskelighet etter drapene natt til 1. nyttårsdag. Kommunen har åpnet både skole og kommunehuset for innbyggere som vil samles.

– Vi er en liten kommune der alle kjenner alle, og vi oppfordrer alle til å vise medmenneskelighet, sier ordføreren.

Han kom samtidig med en oppfordring til mediene om å vise forsiktighet overfor innbyggere som er i en sårbar situasjon.

Mer fra Dagsavisen