Politilogg

Biltyver tatt etter knivtrussel i Stavanger

To menn er pågrepet i Stavanger etter at en av dem skal ha havnet i basketak med eieren av en bil, mens den andre skal ha truet bileieren med kniv.

Politiet fikk meldingen om hendelsen i Kong Carls gate på Våland klokken 07.30 tirsdag morgen. Flere væpnede patruljer lette i områdene sentrum og Våland.

– Bakgrunnen er at en mann skulle på jobb da han oppdaget en person hadde brutt seg inn i bilen hans. Det ble et basketak mellom eier og mannen i bilen. Mens basketaket pågikk, kom en mistenkt nummer to og truet bileier med kniv. De to gjerningspersonene løp deretter fra stedet, melder Sørvest politidistrikt.

Politiet meldte at de hadde kontroll på de antatte gjerningspersonene rett før klokka 08.00. De to mistenkte ble pågrepet ved Rogaland Teater. Det er beslaglagt en kniv og antatt tyvegods fra bilen i Kong Carls gate.

De to mistenkte er 22 og 30 år gamle. De vil bli satt i arresten og skulle bli avhørt senere tirsdag. Det opplyser operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

– De er kjent for politiet fra tidligere forhold. Det dreier seg om narkotika, vinning, trusler og vold, sier Fenne-Jensen.

Flere innbrudd i samme område

Etter pågripelsen er det meldt om flere innbrudd i kjøretøy i samme område, blant annet i Solagata på Våland og i St. Svithuns gate i Kannik.

Det er tegn på at tyvene har forsøkt å starte bilen, som har rullet inn i en parkert motorsykkel, som så har veltet.

Det er også stjålet en bil. Bilen er en svart Ford S-Max. Den har foreløpig ikke kommet til rette igjen.

I tillegg er en elsykkel som ble stjålet fra en adresse på Tjodolfs gate, blitt funnet igjen og tilbakelevert eiere, ifølge politiet.

Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom de ulike innbruddene i området.Nyeste fra Dagsavisen.no: