Innenriks

Over 90.000 «hull» i Sindre Finnes’ aksjeoversikt

Sindre Finnes oversikt over aksjehandler har tre kolonner med informasjonspunkter over hver enkelt aksjehandel. Hele 26 kolonner med informasjon er utelatt.

En vanlig utskrift fra Nordnet – en av to markedsplasser Finnes har handlet gjennom – ville gitt 29 ulike informasjonspunkter om én enkelt aksjehandel, skriver Dagbladets Børsen.

Men på listen Sindre Finnes og Høyre leverte, var det bare tre informasjonspunkter: Dato, verdipapir og antall.

– Vi fikk tre kolonner fra Finnes, og det Nordnet gir er 29, og sånn sett kunne de ha delt 105.560 datapunkter, sier Nordeas investeringsdirektør Robert Næss til avisen. Det vil si at Sindre Finnes’ aksjeliste potensielt inneholder 94.640 hull.

– Det mangler et stort antall rader. Radene med utbytte kan være interessante for å beregne gevinst, mens andre rader som uttak er kanskje mer personsensitive og naturlig å ikke dele, understreker Næss.

Han mener det aller viktigste som er utelatt i Finnes' liste, er handelsbeløpene.

– Dersom vi hadde hatt det, kunne vi i større grad analysert handlene samt at vi kunne ha unngått feil, sier han.

Sindre Finnes' advokat Thomas Skjelbred ønsker ikke å kommentere saken.

– På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si annet enn at det ikke er forsvarlig for Finnes – eller meg – fortløpende å svare ut detaljspørsmål i saken med nødvendig presisjon og etterrettelighet som samtidig ivaretar Finnes' grunnleggende rettssikkerhet, skriver han i en epost til avisen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: